Petak 21.03.2014.
17:54
Beta

Izručen Srbiji osumnjičeni da je ubio Nikolu Bojovića

Delibašić je uhapšen u julu prošle godine u Budvi i od tada je boravio u zatvoru kod Podgorice odakle je danas pod jakim merama obezbeđenja sproveden do podgoričkog aerodroma i predat srpskim vlastima.

Beograđanin Miloš Delibašić, koga srpski istražni organi sumnjiče za učešće u ubistvu Nikole Bojovića (na slici), izručen je danas Srbiji
 

Srbija je tražila izručenje Delibašića zbog postupka koji se protiv njega vodi pred Specijalnim sudom u Beogradu za teško razbojništvo. Srpska policija sumnjiči Delibašića da je učestvovao u ubistvu brata navodnog vođe "zemunskug klana" Luke Bojovića, u aprilu prošle godine u Beogradu.

Apelacioni sud Crne Gore je ranije odbio da Srbiji izruči osumnjičene za ubistvo Nikole Bojovića, Slobodana Šaranovića i Ratka Koljenšića i oni su od februara na slobodi. Šaranović i Koljenšić su, takođe, uhapšeni letos u Crnoj Gori.

Srpsko pravosuđe tereti Šaranovića da je naručio ubistvo mlađeg brata Luke Bojovića, dok se Koljenšić, zajedno sa Beograđaninom Milošem Delibišićem, sumnjiči da su

Vrelim uljem polili osumnjičenog za ubistvo Bojovića

organizovali to ubistvo. Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki Bojoviću, za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo "zemunskog klana" nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine.

Slobodan Šaranović je brat Branislava Šaranovića, vlasnika kockarnice u hotelu "Slavija" u Beogradu, koji je ubijen u zasedi na Dedinju u oktobru 2009. godine. Slobodan Šaranović se sumnjiči da je naručio likvidaciju Bojovića, kako bi osvetio brata.

Saša Cvetanović, osumnjičen za direktnu egzekuciju Nikole Bojovića, izručen je prošlog meseca Srbiji.

Miloš Delibašić, koji je danas izručen srspkim vlastima, osumnjičen je i za likvidaciju Miloša Vidakovića iz Pančeva, letos u Budvi.

2024 © - Vesti online