Petak 21.03.2014.
15:18
Vesti

Liga Evrope: Biševac čeka Juventus, srpski obračun u Alkmaru

Bedem ispred gola Liona: Milan Biševac

Valensija u Bazelu

Četvrtfinale Lige Evrope:
AZ Alkmar - Benfika
Lion - Juventus
Bazel - Valensija
Porto - Sevilja

Prvi mečevi 3. aprila, revanši sedam dana kasnije.

Parovi Lige Evrope nisu tako aktraktivni kao u Ligi šampiona, ali prisustvo tri bivša šampiona Evrope svakako obećava aktraktivne utakmice na putu do trofeja.


Finale će se igrati 14. maja u Torinu, na stadionu Juventusa, a upravo je "Stara dama" posle eliminacije iz Lige šampiona u grupnoj fazi, glavni favorit za osvajanje ovog takmičenja.


Prva naredna prepreka je francuski velikan, Olimpik iz Liona, u čijim redovima je jedan od najstandarnijih igrača srpski reprezentativac Milan Biševac.

Ambasador Lige Evrope za ovu sezonu: Ćiro Ferara, legenda Juventusa i "azura"


Pored Juvantusa, kod bukmejkera najveće šanse za osvajanje Lige Evrope ima prošlogodišnji finalista, lisabonska Benfika, za koju igraju trojica naših reprezentativca - Lazar Marković, Miralem Sulejmani i Filip Đuričić. Lisabonski "orlovi" su u osmini finala eliminisali londonski Totenhem, a žrebom u Nionu odlučeno je da im rival u četvrtfinalu bude holandski AZ. To znači da ćemo gledati obračun srpskih igrača pošto za klub iz Alkmara od ove sezone igra Nemanja Gudelj, koji je nedavno u Dablinu debitovao za A selekiju naše zemlje.


Preostala dva četvrfinalna para čine Bazel - Valensija i Porto - Sevilja.

Prvi mečevi igraju se trećeg aprila, dok su revanši na programu sedam dana kasnije.

Ko će ga osvojiti ove sezone?
2024 © - Vesti online