Ponedeljak 22.03.2010.
15:02
Tanjug

Kosovski Crnogorci ljuti na maticu

MIP Crne Gore je juče negirao tvrdnje CDS da je kosovski predsednik Fatmir Sejdiu odstranio iz Konsultativnog veća zajednica Udruženje Crnogoraca. Stamatović je rekao da "nisu tačni navodi vršioca dužnosti predsednika CDS-a Predraga Despotovića da je Sejdiju izbacio Udruženje Crnogoraca Kosova iz Veća“.


Međutim, CDS navodi da je Stamatović naneo ogromnu štetu crnogorskoj zajednici na Kosovu i Metohiji, CDS-u i Udruženju Crnogoraca Kosova.

"Stamatović se u reagovanjima postavlja u najmanju ruku kao da je član predsedništva CDS-a i predsednik Udruženja Crnogoraca Kosova, mešajući se u unutrašnja, organizaciona i kadrovska pitanja ove dve autentične crnogorske organizacije na Kosovu", navodi se u reagovanju.


CDS je optužila Stamatovića da "neosnovanim uvredama na račun te partije i Udruženja Crnogoraca Kosova nastoji da formira frakcije u tim organizacijama".

"Time snosi direktnu odgovornost za rasturanje ionako malobrojnog crnogorskog nacionalnog korpusa na Kosovu", ocenjuje se u saopštenju.

2024 © - Vesti online