Petak 21.03.2014.
17:05
B. Simonović - Vesti

Milova sestra i dalje sumnjiva

Foto: Arhiva

Američka ambasada u Podgorici, odgovarajući na brojna pitanja novinara, učestala otkad su počele da kolaju glasine da su američke optužbe pale u vodu, saopštila je da Američka komisija za hartije od vrednosti i berzu ima neoborive dokaze da je korupcije bilo i u Crnoj Gori, ali da će "zbog racionalizacije činjeničnih tvrdnji" dalji postupak i pažnju usredsrediti samo na Makedoniju.

Ponovljeno je da postoje dokazi da je Mađar telekom podmitio više zvaničnika u Crnoj Gori, među kojima je i "sestra najvišeg zvaničnika vlade koja se bavi advokaturom", i Makedoniji sa 7,35 miliona evra. Na taj način su obezbedili primat pri kupovini crnogorske "zlatonosne koke".


Na optuženičkoj klupi su čelnici kompanije Elek Štraub, Andraš Balog i Tomaš Morvai, od kojih su dvojica bili i članovi Odbora direktora Crnogorskog Telekoma.

Mandić: Predajte se kao Šarić!

Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije i predsednik pomenutog anketnog odbora prekjuče, kad je saznao da su Amerikanci i zvanično ponovili sve optužbe, uputio poziv osumnjičenima. On im je savetovao da bi im bilo najpametnije da se sami predaju kako je to učinio Darko Šarić, jer će kad-tad morati da polože račune i kažu iz čije kase i u čije džepove je otišao taj silni novac.


Amerikanci sada očekuju ozbiljnu reakciju crnogorskog pravosuđa i najavljuju da će mu pružiti podršku i svaku pomoć da se ovo zamršeno korupcionaško klupko nakon gotovo devet godina konačno razmrsi.


Da podsetimo, ovim povodom je u Skupštini Crne Gore bio formiran i posebni anketni odbor, o tome su na sva zvona brujali nezavisni mediji i nevladine organizacije i udruženja - jedino nije bilo prave reakcije iz tužilaštva.

2024 © - Vesti online