Petak 21.03.2014.
22:53
mozzartsport.com

Ukrajinski ministar sporta: Bićemo domaćini Evrobasketa

 

Iako se poslednjih nedelja dosta polemisalo oko toga da li će Ukrajina biti organizator Evrobasketa naredne godine ili ne, u medijima su se pojavile brojne oprečne informacije. Prvobitno je šef organizacionog odbora Makrijan Lubkivskij rekao da će Ukrajina i definitivno odustati od organizacije, a svega nekoliko sati kasnije na zvaničnom Tviter nalogu FIBA Evrope stajalo je saopštenje potpredsednika Košarkaškog saveza Ukrajine, Valerija Kondratjeva, u kojem je naglašeno da ta zemlja neće odustati.


Povodom brojnih glasina koje su se u međuvremenu pojavile, oglasio se i ministar sporta bivše sovjetske republike, Dmitro Bulatov, koji je na svom Fejsbuk nalogu u tri stavke istakao da će Ukrajina i zvanično biti organizator.
"Prvo - Ukrajina nijednog trenutka nije digla ruke od organizacije. Evrobasket 2015. je strateški projekat koji će pomoći razvoju sporta i infrastrukture u zemlji".
"Drugo - Organizacioni proces teče po planu. U ponedeljak, 24. marta Vlada Ukrajine će održati sastanak sa Košarkaškim savezom i investitorima koji grade dvorane".
"U subotu, 22. marta, predsednik KS Ukrajine, Aleksandar Volkov, prisustvovaće sastanku u organizaciji FIBA Evrope u Minhenu".

2024 © - Vesti online