Petak 21.03.2014.
14:12
Blic

Selfi posle 5.000 prepešačenih kilometara

Leva polivina je pri polasku na putovanje, desna na kraju avanture
 

Kristof je avanturu počeo u Pekingu, na svoj 26. rođendan, a završi u 4.500 km udaljenom kineskom gradu Urumči, godinu dana kasnije. Na putu je prošao kroz sneg, sunce, oluje, ali i susreo pčele ubice, a sve je ukomponovao u video sastavljen od oko 30.000 fotografija.

Kako je vreme prolazilo i dok je Kristof na svom sajtu na Fejsbuku pisao o putovanju i izgled mu se sve više menjao. Kada je reč o tome šta mu se na ovom pešačkom putovanju najviše dopalo, Rihejdž je zapisao:

"Sećam se da sam tokom putovanja mislio: gde ću spavati? Šta ću jesti? Nije bilo nikakvih metafizičkih pitanja, nikavih velikih briga, samo konkretni problemi koje je trebalo rešiti. Dobro sam se osećao, i osećao sam kako sve ima smisla".


Rihejdž je čitav put prešao pešice, a samo u jednoj prilici je bio prinuđen da se - na nekoliko minuta - popne na bicikl svog brata.


Odlučio je da se zaustavi 25. oktobra 2008. Kada su ga pitali zbog čega je prekinuo hodanje, jednostavno je odgovorio: "Hteo sam da vratim svoj život, da ponovo uspostavim kontrolu nad sobom".

Kad se vratio u Nemačku obrijao je bradu i zaključio da se oseća izgubljeno. Sada planira drugo putovanje pod nazivom "Sanjao sam o Samarkandu, i o Istanbulu".

"Kružite Azijom, prošetajte Afrikom, preselite se u Kinu. Prijavite se na program razmene studenata ili dajte otkaz i nađite novi posao. Kupite fotoaparat i počnite da fotografišete stvari. Volim stvari koje dolaze iz srca. Volim da lovim snove", zaključio je Kristof.

2024 © - Vesti online