Petak 21.03.2014.
19:31
mozzartsport.com

Murinjo u panici zbog Reala i PSŽ blindira Azara ponudom od 70 miliona evra

Branislav Ivanović i Eden Azar
 

Plan je bio da Čelzi narednog leta ulovi nekog vrhunskog napadača i razbije kasu za njegovo dovođenje, ali će Žoze Murinjo imati i drugih briga pred početak prelaznog roka. Prioritet je: Zadržati Edena Azara! Pogotovo posle sve glasnijih najavava da će Real i PSŽ pokušati da se dokopaju sjajnog Belgijanca.


Zato Murinjo želi da Azara blindira novim ugovorom teškim 70 miliona evra! Spreman je da mu ponudi novi petogodišnji ugovor vredan 200.000 funti nedeljno, odnosno oko 13,5 miliona evra godišnje, što bi u ukupnom zbiru iznosilo 70 miliona evra za pet godina! Belgijanac je došao u Čelzi pre nepune dve godine kao veliko pojačanje iz Lila i igrač koji bi trebalo da predstavlja okosnicu Plavaca u narednih par godina. U potpunosti je opravdao očekivanja. Čelzi ga je tada platio 40 miliona evra i dao mu platu u iznosu od 175.000 funti nedeljno.


Azar je trenutno najplaćeniji igrač u timu Plavaca, ali Murinjo želi da se osigura i nudi mu ugovor kojim bi ga na duži rok vezao za Stamford Bridž. Pogotovo posle sve češćih spekulacija da je PSŽ spreman da ponudi 50 miliona evra za sjajnog Belgijanca. Još u januaru su Francuzi pokušavali da započenu ceo posao. Sada se i Real pominje kao mogući kandidat za njegozu kupovinu, tako da Murinjo ne želi ništa da prepusti riziku… Gubitak možda i najbolčjeg igrača bi bio ogroman udarac za stvaranje novog Čelzija.

2024 © - Vesti online