Petak 21.03.2014.
12:14
Alo

Uhapšena zbog života na račun drugih

Ona se sumnjiči da je od 2010. do 2013. dovodila u zabludu poznanike da podignu keš kredite i pozajme joj novac, a da će ona umesto njih otplaćivati rate. Oštećenima je pričala da će kredite isplaćivati i pre roka i da oni neće imati odbijanja od svojih mesečnih zarada, što se na kraju nije dogodilo.


"Svi oštećeni su je poznavali, neki su bili prijatelji, a neki mušterije iz doba dok je držala prodavnicu tehničke robe. Najveći broj je iz Niša, ali ih ima i iz Žitorađe i Merošine. Pričala je da otvara pekaru, kafanu, da joj treba novac da prebrodi finansijsku krizu, ili za lečenje deteta. Predstavljala kao osoba koja ima 'debele veze' u svim strukturama društva, pa je oštećenima obećavala da će im zaposliti decu u pekari ili pak u javnim preduzećima i državnoj službi ako joj pozajme novac", rekao je sagovornik upućen u istragu.

Ona je poznanike navodila da uzmu keš kredite za koje nisu potrebni žiranti i donosila im je svu potrebnu dokumentaciju, koju je trebalo samo da potpišu.


"Pošto bi uzela novac, u prisustvu oštećenih navodno je pozivala direktore preduzeća kako bi ostavila utisak da ima dobre veze. Pare je trošila na izgradnju velike kuće, kao i za druge lične potrebe. U njenoj kući je nađeno još ugovora o kreditima, pa se pretpostavlja da je broj oštećenih daleko veći", rekao je sagovornik.

2024 © - Vesti online