Nastavljamo borbu za Uroša

Sve za sina: Dejan Karapanžić sa Urošem i suprugom

- Još jednom od srca hvala toj dobroj dami sa dalekog kontinenta, koja je mislila na našeg sina i podržala borbu da mu omogućimo novu transplantaciju matičnih ćelija u Beču, zakazanu za septembar. Zahvaljujući ovako divnim ljudima iz dijaspore, kao i sugrađanima, do sada smo uspeli da prikupimo oko 2.500 evra. To nas ohrabruje da ćemo do početka jeseni uspeti da sakupimo celokupnu sumu od 10.200 evra. Zahvalni smo svima do neba koji i požele da nam pomognu. Uroševo zdravstveno stanje je stabilno. Pomaci su mali, ali za nas roditelje i te kako značajni jer Uroš doskoro nije mogao samostalno da sedi, uzima predmete u ruke i slične stvari. U svakom slučaju nikada nećemo odustati od svog deteta i borbe da mu omogućimo kvalitetniji život i ozdravljenje, dokle god za to postoji i najmanja nada, koja se ukazala poput ovih tretmana u austrijskoj prestonici. Medicina iz dana u dan napreduje i mi verujemo da će se jednog dana pojaviti rešenje i pravi lek za boljku našeg jedinca, koga je zla sudbina od rođenja obeležila - kazao je Dejan Karapandžić požurivši natrag u Pećince.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


I dok Karapandžići ne budu otišli u Beč, malog Uroša, u međuvremenu, kao i dosad očekuju neophodne fizikalne terapije, uz pomoć kojih "uči" da kontroliše i pravi pokrete. Sve to je do pre nekog vremena za ovog mališana i njegove roditelje bio samo pusti san i zato se toliko trude da mu omoguće nastavak lečenja ovom metodom, za sada jedinom koja je dala rezultate

Dobio invalidska kolica

Tokom Dejanovog boravka u prostorijama "Vesti", supruga Jelena i sin Uroš su uzimali mere za cipele u beogradskoj ortopedskoj klinici. Isto tako, Karapandžići su preuzeli i invalidska kolica za njihovog mališana koje je dobio na ime socijalnog osiguranja. Koliko god bolno pala činjenica da njihov dečak sada mora da bude u kolicima, toliko roditelje hrabri da nastave borbu za njegovo bolje i lakše sutra.

 

2024 © - Vesti online