Četvrtak 20.03.2014.
18:51 >> 20:55h
Beta

EU ljuta: Otkazala samit sa Rusijom

"Politički odnosi su suspendovani (zbog Krima)"
 

"Politički odnosi su suspendovani... sastanak EU-Rusija ne može da se održi u takvim uslovima", rekao je Oland po dolasku na samit evropskih lidera u Briselu.

On je dodao i da EU, osim individualnih sankcija za pojedine ruske zvaničnike, treba da "pripremi" i ekonomske sankcije za Rusiju u slučaju dodatnog zaoštravanja situacije.

Belgijski premijer Elio di Rupo je, dolazeći na zasedanja vođa Evropske unije (EU) u Briselu, zatražio da "najuticajniji evropski lideri odu u Moskvu i Kijev" da bi se uspostavio dijalog za mirno rešavanje ukrajinske krize.

Apel Ban Ki Muna

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozvao je na "iskren i konstruktivan" dijalog Moskve i Kijeva insistirajući na razmeštanju posmatrača UN i OEBS u Ukrajini.

Iskren i konstruktivan dijalog Kijeva i Moskve je neophodan, rekao je Ki Mun Putinu
 

"Iskren i konstruktivan dijalog Kijeva i Moskve je neophodan", rekao je on u Moskvi posle susreta sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

* "Samo bi rat zaustavio pripajanje Krima"

* Obama: Uvodimo nove sankcije Rusiji

* Rusi uzvraćaju udarac: Sankcije za SAD

"Razgovarali smo o legitimnoj zabrinutosti Rusije i predsednika Putina, posebno o zaštiti ljudskih prava", onih koji govore ruski i ruskih manjina u Ukrajini, kazao je Ban Ki Mun.

"Rekao sam mu da je najbolji način za to da se razmeste posmatrači UN i OEBS", dodao je.

2024 © - Vesti online