Četvrtak 20.03.2014.
15:26 >> 17:17h
rt.com, Srna

Rusi uzvraćaju udarac: Sankcije za SAD

Očekivan odgovor na sankcije EU i SAD: Sergej Rjabkov
 

Na listi su još član Predstavničkog doma Kongresa Džon Bener, kao i stariji savetnik predsednika Obame Danijel Fajfer.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je uvođenje sankcija za neke zvaničnike SAD odgovor na američke sankcije.

''U odgovoru na sankcije koje je uvela američka administracija protiv ruskih zvaničnika, ministarstvo spoljnih poslova Rusije objavilo je uvođenje recipročnih sankcije protiv istog broja američkih političara i zakonodavaca'', stoji u saopštenju ruske diplomatije.

''Pretiti našoj zemlji na takav način, kako je već Vašington mogao da konstatuje, nije primereno i kontraproduktivno je'', stoji u saopštenju.

Sankcije je ranije u toku dana najavio i zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov, i tom prilikom istakao da odgovor Moskve neće biti samo restrikcije usmerene na pojedince iz administracije SAD.

"Razmatramo širok spektar mogućih odgovora. To može da uključi recipročne mere, poput sastavljanja određenih listi američkih zvaničnka, ali ne samo predstavnika administracije, nego i predstavnika ostalih struktura koje utiču na američku politku", rekao je Rjabkov.

On je naglasio da ne treba sumnjati da će uslediti takav odgovor, preneo je "Glas Rusije".

Pročitajte još:

* EU i SAD uvode sankcije Rusima

* Ruska Duma: Svi hoćemo sankcije!

* Krim se vraća kući: Putin i Krimljani potpisali sporazum o pripajanju Rusiji

Ban Ki Mun veoma zabrinut zbog krize u Ukrajini

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun izjavio je na početku susreta s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi da je "veoma zabrinut" zbog ukrajinske krize.

"Kao generalni sekretar mogu da budem samo veoma zabrinut zbog situacije", rekao je Ban izražavajući želju da razgovara o krizi u Ukrajini s ruskim predsendikom.

Putin je pozdravio ulogu koju su UN do sada imale u rešavanju sukoba u svetu. "Veoma cenimo vaše dosadašnje napore u rešavanju kriza u svetu", rekao je on.

2024 © - Vesti online