Četvrtak 20.03.2014.
21:32
Beta

Flamini pohvalio rekordera Vengera

Ozil, Suraez i Flamini
 

Gradski derbi između Čelzija i Arsenala na Stamford Bridžu igra se u subotu od 13.45 i to će biti Vengerova 1.000 utakmica na klupi "tobdžija".

"To je neverovatno dostignuće. On je veoma značajan Arsenalu i do sada je postigao mnogo toga. Zna šta želi, od početka i dolaska u Arsenal ima viziju koja se nije promenila. Venger tačno zna kako želi da igra njegova ekipa", rekao je Flamini, preneli su britanski mediji.

Venger je trenirao Nansi, Monako i Nagoju, odakle je 1996. godine prešao u Arsenal. Flamini je igrao za Arsenal kada je klub poslednji put osvojio trofej, 2005. godine FA kup, a 2008. godine prešao je u Milan, da bi se pet godina kasnije vratio u Arsenal.

"Nije se promenio, njegova filozofija ostala je ista i zato mi je bilo lako da se vratim i izborim mesto u prvom timu", rekao je Flamini i dodao da bi voleo da ekipa ove godine trofejom nagradi Vengerovu odanost klubu.

Arsenal je trenutno treći na tabeli Premijer lige sa četiri boda zaostatka za vodećim Čelzijem, ali i utakmicom manje. Liverpul ima takođe 62 boda i utakmicu manje, dok je Mančester siti četvrti na tabeli sa 60 bodova, ali ima i tri utakmice manje od Čelzija.

"Imamo još utakmica koje neće biti lake, pošto se i Čelzi i Mančester siti bore za titulu. Veoma je važno da ne gubite bodove, pošto sada to nije maratonska trka nego sprint. Želimo da pobedimo u svakoj utakmici do kraja. Šampionska titula je cilj, ali igramo i u FA kupu i možemo tu nešto da uradimo", rekao je francuski fudbaler.

"Ovo je velika prilika, svi čekaju titulu, mnogo se priča o tome. Sve je u našim rukama, učinićemo sve kako bismo ove godine bili šampioni", dodao je Flamini.
 

2024 © - Vesti online