Četvrtak 20.03.2014.
20:15
Beta

Tores se nada pozivu u reprezentaciju Španije za SP

Fernando Tores
 

Tores koji sledeće nedelje puni 30 godina, ima žestoku konkurenciju u reprezentaciji, pošto od napadača za mesto u timu konkurišu Dijego Košta, Alvaro Negredo, Fernando Ljorente i David Vilja.

"Svetsko prvenstvo nije bilo kakav turnir. Oni koji odu na Mundijal moraju da budu najbolje pripremljeni i zbog toga imate selektora, da izabere najbolje. Radiću najbolje što znam, a završnice domaćih fudbalskih prvenstava će biti veoma važne", rekao je Tores za AS.

Tores je ove sezone odigrao 30 utakmica za Čelzi i postigao devet golova, a trener Žoze Murinjo u prvoj postavi uglavnom daje prednost Samjuelu Etou.

"Čelzi je vodeći u Premijer ligi, izborili smo plasman u četvrtfinale Lige šampiona i mogao bi za nas da bude sjajan završetak sezone. Pružam najbolje partije u važnijim utakmicama, kada se ekipa bori za najvažnije stvari. Svetsko prvenstvo se bliži, a oni koji budu u najboljoj formi izboriće mesto u timu", dodao je on.

Tores je do sada odigrao 106 utakmica za reprezentaciju i postigao 35 golova, ali za prethodne utakmice nije dobijao poziv.

"Reprezentacija je posebna stvar za mene. Poziv u državni tim uvek emotivno doživljavam, bez obzira da li je prvi, 100. ili 107. put", rekao je Tores.

Reprezentacija Španije će u Brazilu, od 12. juna do 13. jula braniti titulu svetskog šampiona, a takmičiće se u Grupi B sa Holandijom, Australijom i Čileom.

2024 © - Vesti online