Sreda 19.03.2014.
22:37
M. Stojiljković - Vesti

Vidić ni rezerva, ali "đavoli" slave Van Persija

Het-trik za četvrtfinale: Robin van Persi postiže treći gol iz slobodnog udarca

Fudbaleri Mančester Junajteda plasirali su se u četvrfinale Lige šampiona pošto su u revanš meču osmine finala savladali na svom terenu Olimpijakos sa 3:0. U prvoj utakmici u Atini slavili su Grci rezultatom 2:0.

Vidić povređen
Mnoge je uoči meča iznenadila vest da kapiten Nemanja Vidić nije ni među rezervnim igračima, ali je sve nedoumice razrešio menadžer Dejvid Mojes, koji je rekao da je srpski defanzivac istegao prepone i da zbog toga nije bio u kombinaciji za tim.

Ekipa Dejvida Mojesa nije blistala, ali je ostvarila izuzetno važnu pobedu i posle mnogo razočaravajućih rezultata ove sezone konačno obradovala navijače na Old Trafordu.

Junak utakmice bio je Holanđanin Robin van Persi koji je postigao sva tri gola za šampiona Engleske. Prvi pogodak iz jedanesterca u 25. minutu pošto ga je prethodno, posle odlične asistencije Rajana Gigsa, Hose Holebas faulirao u kaznenom prostoru. Drugi gol pao je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena. Ponovo je 40-godišnji Velšanin, koji je ušao u istoriju kao najstariji igrač u nokaut-fazi Lige šampiona, poslao odličnu loptu ka Vejnu Runiju, a ovaj pravovremeno dodao do Robina Van Persija za erupciju oduševljenja na Old Trafordu. Treći, odlučujući, gol Holanđanin je postigao iz slobodnog udarca u 52. minutu.

Olimpijakos je imao svoje šanse i pre i posle ubedljivog vođstva Junajteda, ali se sa nekoliko odličnih intervencija istakao mladi Španac na golu "crvenih đavola", David De Hea.

Do kraja meča navijači Junajteda su strahovali da ih njihovi ljubimci ponovo ne razočaraju, jer su ove sezone izgubli čak šest utakmica na Old Trafordu, uključujući i poslednju u nedelju protiv ljutog rivala Liverpula od čak 3:0.

Srećom po Junajted, ovog puta nije bilo iznenađenja, a jedina loša vest mogla bi da bude povreda Van Persija, koji je u finišu meča dobio jak udarac i na nosilima je iznet sa terena.  

Žreb za četvrtfinale Lige šampiona biće u petak u Nionu u 12 časova, a pored Mančester Junajteda među osam najboljih timova plasirali su se Atletiko Madrid, Barselona, Bajern, Pari sen Žermen, Čelzi, Real Madrid i Borusija iz Dortmunda.

2024 © - Vesti online