Sreda 19.03.2014.
18:05
Beta

Milanović: Ne znači mi ništa Vučićevo "izvini"

Milanovića ne zanima prošlost, pa ni šta je Vučić ranije eventualno pričao
 

"Izvinjenje mi ne znači ništa. Srbiju ćemo meriti isključivo prema onome kako izgleda danas i šta će raditi sutra. Nema ucena, nema mentorstva", rekao je hrvatski premijer na konferenciji za novinare upitan treba li Vučić, kao izgledni budući premijer Srbije, da se izvini Hrvatskoj zbog spornih izjava tokom rata 1990-tih.

Milanović je ocenio da su te takve izjave "krst svakoga ko se takvim rečnikom služio u vremenima kada je smatrao da je to produktivan jezik sile, ali da su se stvari od tada promenile, Hrvatska je slobodna država". "Neke će ljude", dodao je, "to pratiti ceo život".

Milanović se založio za brži dogovor sa Srbijom oko granice na Dunavu, rekavši da je srpska strana nema razloga za odlaganje rešavanja tog problema i da ga to više zanima od prošlosti.

"Nema nijednog razloga da se odugovlači (s rešavanjem pitanja granice na Dunavu), to me više zanima od onoga što je neko govorio u Glini 1995. To će, međutim, ostati, neće se zaboraviti šta je ko kada govorio. Pametni su ćutali, u najgorem slučaju", rekao je Milanović i dodao da je s Vučićem već razgovarao o njegovim spornim izjavama, kada je kao potpredsednik Vlade bio u Zagrebu. 

2024 © - Vesti online