Sreda 19.03.2014.
15:57 >> 17:51h
Blic

Uhapšen direktor Inspekcije za rad (bivši radnik MUP-a) zbog mita

Uhapšeni je prvo radio u MUP-u i to u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, a zatim u Kabinetu ministra unutrašnjih poslova (Foto: Ilustracija)
 

Peurača se, kako sumnja policija, tereti za primanje mita.

U zvaničnoj biografiji Peurače navodi se da je od 2007. godine radio u Ministarstvu unutrašnjih poslova i to u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije, a zatim u Kabinetu ministra unutrašnjih poslova od 2010. godine.

Kao pripadnik MUP-a završio je međunarodni kurs za suzbijanje organizovanog kriminala u organizaciji Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Kraljevine Velike Britanije, kao i kurs sertifikacije za borbu protiv organizovanog kriminala – projekat "ISITAR", pod pokroviteljstvom Ministarstva pravde Sjedinjenih Američkih Država.

Kao član delegacije MUP-a Republike Srbije prisustvovao je zasedanju UN (UNODC) u Beču, a 2011. godine vanredno je unapređen u više zvanje, rešenjem ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Nakon MUP-a, Peurača je prešao u Ministarstvo rada.

Pretresene radne prostorije uhapšenog direktora

 

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije su pretresli radne prostorije direktora Republičkog inspektorata za rad Dragoljuba Peurače, zbog sumnje da je primio mito, saopštilo je Ministarstvo rada.Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike u saopštenju u kojem je navelo da je primanje mita lična odgovornost pojedinca kao i da podržava borbu protiv korupcije i kriminala i u vezi sa tim slučajem sarađuje sa istražnim organima i organima tužilaštva.

 

U međuvremenu, Inspekcija rada Republike Srbije nesmetano obavlja svoj posao, navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online