Sreda 19.03.2014.
16:54
Beta

Partizan dočekuje Makabi, a misli na Jadransku ligu

Bogdan Bogdanović
 

"Treba ovu utakmicu da iskoristimo kao iskustvo i za podizanje forme, kao i da uključimo Bertu (Davisa Bertansa), da se kompletiramo i podignemo formu za najvažnije takmičenje", rekao je danas novinarima u beogradskoj Areni bek Partizana Bogdan Bogdanović.

Trener crno-belih Duško Vujošević ponovio je da je Partizan samim plasmanom u Top 16 fazu postigao uspeh, a da je sa dve ostvarene pobede pokazao da je ravnopravan protivnik.

"Uz sve pehove...mislim da je ovo dobar rezultat, ali mi se ne zadovoljavamo time, želimo da budemo još bolji. A, u Evropi nema bolje škole od Evrolige", rekao je Vujošević.

On je kazao da je sam dolazak velikog rivala motiv za njegove igrače, ali i za publiku.

"Dolazi nam Makabi, jedan od pretendenata za 'fajnal for'. Ima odličan sastav, odličnog trenera i odličan klub i navijači Partizana će imati u čemu da uživaju. To što nemamo imperativ rezultata ne dovodi u pitanje našu želju, jer igranje u Top 16 fazi je čast i zadovoljstvo", kazao je trener Partizana.

Za Partizan će posle devet meseci pauze zbog povrede kolena zaigrati Davis Bertans, a Vujošević je rekao da od letonskog košarkaša ne treba odmah očekivati da bude kakav je bio na kraju prošle sezone.

"Stvarno sam zadovoljan njegovom fizičkom i mentalnom pripremom, pošto uopšte nema straha. Naravno, fale mu utakmice, potogovo one kao što je ova i ne treba očekivati od njega da bude kao što je bio na kraju prošle sezone. Ono što treneri vole motivaciono da kažu 'ovo će te samo ojačati' je u ovom slučaju tačno. On se stvarno vratio još jači", istakao je Vujošević.

On je pohvalio zdravstvenu službu San Antonija i rekao da je to "pravi primer u svim klubovima u svim rangovima takmičenja kako se vodi računa o povređenom igraču".

Vujošević je rekao da njegovom timu odgovara pauza koju je tim dobio registrovanjem utakmice protiv Solnoka u korist njegovoj ekipi.

"U svakom slučaju nam odgovara pauza, ali nam ne odgovara neregularnost. Oni se neće više takmičiti u Jadranskoj ligi, ali trebalo je da odigraju do kraja sportski zbog borbe za opstanak jer ti timovi koji se bore za opstanak do kraja igraju sa našim konkurentima. Mislim da nije dobro da postoje ti ugovori prema kojima nema ispadanja klubova, mislim da bi liga trebalo da vodi računa koga zove da učestvuje", rekao je Vujošević.

Prema njegovim rečima, Partizan je dobio četiri miliona dinara pomoći od grada, kao i da su to namenska sredstva namenjena isključivo organizaciji utakmica.

Vujošević je naglasio da je Partizan tako ostao bez šest miliona dinara obećane pomoći jer se, kako je rekao, taj pravilnik menjao kada je već ostvaren zahtevani rezultat. On je dodao da je zdravstveno stanje ekipe dobro i da nije sasvim
sigurno da li će igrati Terens Kinzi zbog povrede skočnog zgloba. Utakmica između Partizana i Makabija u 11. kolu Grupe F Top 16 faze Evrolige igraće se sutra od 20.45 u beogradskoj Areni.

2024 © - Vesti online