Sreda 19.03.2014.
14:41
Beta

''Izjava Muslijua u službi SAD i EU''

Separatističke težnje Albanaca u Preševskoj dolini: Jonuz Musliju
 

Ivanović je u izjavi za javnost ocenio da je takva izjava naručena sa "prepoznatljivih adresa na Zapadu" i da je u interesu SAD i EU da prikažu osamostaljenje pojedinih teritorija kao domino efekat referenduma na Krimu i njegovog pripajanja Rusiji.

Pročitajte još:

* Šrederu kasno proradila savest

* Šreder: EU kriva za podelu Ukrajine

* Krim se vraća kući: Putin i Krimljani potpisali sporazum o pripajanju Rusiji

* Albancima Preševska dolina kao Krim! Vulin: Musliju preti Srbiji!

''Separatističke težnje Muslijua su nesumnjive, ali nema ni sumnje da je njegova izjava u direktnoj službi SAD i EU i njihovog neodrživog nastojanja da užurbane pripreme za osamostaljenje pojedinih regiona u nekim evropskim državama prikažu kao posledicu, odnosno 'domino efekat' proglašenja nezavisnosti Krima i njegovog pripajanja Rusiji. Još manje su održive izjave zvaničnika SAD, EU i NATO-a da je u slučaju Krima 'napravljen opasan presedan', jer i bivši nemački kancelari Helmut Kol i Gerhard Šreder, kao i najugledniji mediji na Zapadu argumentovano tvrde da je presedan napravljen na – Kosovu i Metohiji! Presedan je za cilj i posledicu imao hiljade ubijenih kosmetskih pravoslavaca, zverski progon 260 hiljada Srba, etničko čišćenje i jednostrano proglašenje 'nezavisnosti' Kosova, odnosno otimanje najsrpskijeg dela Srbije, koju je, u to ime, NATO 78 dana zasipao bombama, nemilice ubijao njene građane i uništavao sve što je Srbija decenijama mukotrpno gradila'', navodi se u saopštenju SNV-a.

Međutim, on je dodao da Zapad i Albanci prećutkuju da je takozvana država Kosovo nastala na genocidu nad Srbima, kao i da "međunarodno pravo i dokumenti UN ne priznaju takve genocidne tvorevine".

Ivanović je ocenio da albanski separatisti teritorije koje u Srbiji smatraju svojima "crtaju čak i pesmom - "pojim kravu na Nišavu, bivoljicu na Topljicu".

Musliu, koji je i predsednik Skupštine opštine Bujanovac, rekao je u utorak da je radi trajnog smirivanja političkih tenzija u Bujanovcu i Preševu potrebno povući paralelu između dešavanja na Krimu i opština Bujanovac i Preševo gde su Albanci većina stanovnika.

2024 © - Vesti online