Sreda 19.03.2014.
21:16
mozzartsport.com

Italija na nogoma: Toti želi na Mundijal!

Frančesko Toti

Već mu je 37 godina, ali da se ne lažemo – takav je to fudbalski znalad da kad ima motiv da potrči i dalje može da ponizi atletski mnogo superiornije od sebe. I nema veze što je i dobar deo ove sezone propustio zbog povreda Frančesko Toti je majstor kojem je jedna sekunda reši da situaciju na terenu promeni za 180 stepeni.
Uostalom, posle sramotnog Mundijala u Južnoj Afriici, najgoreg u istoriji Azura, i Đanluiđi Bufon i Fabio Kanavaro ocenili su da je poslednje mesto u svojoj grupi posledica nedostatka maštovitih veznjaka poput Totija.


Legenda Rome je, ipak, još od svetske krune u Nemačkoj 2006. odbijala da se vrati u nacionalni tim. Ali, čini se da mu brazilska samba pomutila um, pa Toti razmišlja o oproštaju koji zavređuje pažnju.
"Koga bih poveo na Svetsko prvenstvo? Poveo bih Antonija Kasana... I sebe takođe. Što da ne? U dobroj sam formi", rekao je princ Rima i sigurno zagolicao maštu navijača.


Pa i selektora Ćezara Prandelija, koji je pre samo šest meseci govorio,
"Toti i dalje igra fantastično. Da se igra sutra sigurno bih ga zvao. Ali, odlučuje se tek mesec dana pre Mundijala".


Roberto Donadoni nije uspeo da Totija da se vrati u tim. Da li su se zvezde sada poklopile? Kakav bi to bio skup majstora... Iza Pirlo, ispred Toti, pa možda Kasano ili Di Natale... Sasvim napred Mario Baloteli... Ekipa koju bi vredelo gledati.

2024 © - Vesti online