Sreda 19.03.2014.
19:43
Beta

Teški zadaci za Juventus i Napoli u Ligi Evropa

Mario Gomez
 

Juventus, vodeći na tabeli Serije A i najveće ime od preostalih klubova u Ligi Evropa, iznenađujuće je igrao nerešeno na svom terenu sa Fiorentinom 1:1, u prvom susretu osmine finala tog kontinentalnog takmičenja. Napadač Fiorentine Mario Gomes bio je u centru pažnje posle izjednačujućeg gola, a nemački fudbaler je bio strelac i protiv Kjeva u svom prvom meču u prvenstvu posle petomesečne pauze zbog povrede kolena.

Juventus će u revanšu nastupiti bez štopera Andree Barzaljija, ali se u tim vraća najbolji strelac Serije A Karlos Tevez, posle blaže povrede leve noge. Napoli, koji je siguran na trećem mestu na tabeli, izgubio je od Porta sa 1:0 u prvom susretu pred revanš u Italiji.

Fudbaleri Benfike, Liona, Valensije i Betisa ne bi trebalo da imaju većih problema u revanš susretima, posle sigurnih pobeda u prvim duelima. Benfika je u Londonu savladala Totenhem, a nakon trećeg gola trener gostiju Žorž Žezuš okrenuo se ka kolegi iz engleskog kluba Timu Šervudu i pokazao mu tri prsta. Šervud je posle odbio da se rukuje. Portugalski klub je veliki favorit za plasman dalje pošto, osim
pobede u prvom susretu, portugalski klub nije izgubio nijedan od 16 utakmica koje je kao domaćin igrao u Ligi Evropa od kada je takmičenje osnovano 2009. godine.

Betis je bio bolji od Sevilje sa 2:0, iako se u španskom prvenstvu nalazi na ivici ispadanja, dok je protivnik na dobroj poziciji. Betis ima devet bodova manje od bezbedne zone, ali je neporažen u pet uzastopnih susreta u svim takmičenjima.

Valensija je u Bugarskoj pobedila Ludogorec sa 3:0, a nijedna ekipa nije u revanšu nadoknadila toliki zaostatak od kad je oformljeno takmičenje. U ostalim prvim susretima, AZ Alkmar je pobedio Anži sa 1:0, Lion je dobio Viktoriju Plzenj sa 4:1, dok su Salcburg i Bazel igrali nerešeno bez golova.

2024 © - Vesti online