Utorak 18.03.2014.
22:12
danas.rs

Koštunica odlazi sa čela DSS-a?

Više od dve decenije na čelu Demokratske stranke Srbije: Vojislav Koštunica

Kako je Danasu zvanično rečeno u DSS-u, o rezultatima izbora razgovaraće se sutra na redovnoj sednici Predsedništva stranke.

"Po stranci se priča da bi predsednik Koštunica mogao da se povuče i da će ga na neko vreme zameniti Aleksandar Popović. Mislim da bi to bio častan potez, jer je Koštunica s najužom grupom ljudi odlučivao o politici stranke. Red je da se u DSS progovori o rezultatima izbora, koji su sve lošiji, jer se o tome nikada nije razgovaralo na pravi način. DSS je stranka s dobrim programom, koji uključuje i nacionalno i demokratsko, i treba ga približiti biračima na pravi način“, rekla je za Danas Sanda Rašković Ivić, funkcionerka i poslanica DSS u prošlom skupštinskom sazivu.

Međutim, Nebojša Bakarac demantuje da će Koštunica da ode sa čela DSS-a.

"Vojislav Koštunica se neće povući, to su spekulacije stranaca i njihovih eksponenata u Srbiji, pobednika izbora. DSS sama bira svog lidera, mi vladamo sopstvenom strankom. Koštunica mora da ostane predsednik DSS-a. Bez njega na čelu DSS ne vodim sebe u stranci“, izjavio je za Danas Nebojša Bakarec, član Predsedništva i Izvršnog odbora DSS.

Od formiranja 1992. do poslednjih parlamentarnih izbora DSS nije imala poslanike u Skupštini Srbije samo u periodu od 1997. do 2000. godine, kada je sa delom tadašnje opozicije bojkotovala četvrte republičke višestranačke izbore.

U medijima se kao potencijalni naslednici Koštunice pomilnju Aleksandar Popović, koji je kao nosilac liste na izborima u Beogradu uspeo da pređe cenzus, i njegov prezimenjak, Nenad, koji je potpredsednik stranke.

2024 © - Vesti online