Utorak 18.03.2014.
17:42
Beta

Da li nas uskoro očekuju izbori u Vojvodini?

Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodina i lider SVM-a

"Kada se za to stvore uslovi, onda će prevremenih izbora u Pokrajini biti. Potpuno odgovorno ću o tome vršiti ocene svaki dan, danas na bazi propisa koji su na snazi, a ako se oni budu promenili, onda na osnovu toga što u novim propisima bude pisalo", kazao je Pastor.

On je ocenio da je to jedini način da se upravlja najvišim organom Vojvodine i jedini način na koji predsednik Skupštine Vojvodine treba da se ponaša. Pastor je rekao je da Skupština Vojvodine nije igračka za dnevno-politička prepucavanja i za prikrivanje činjenice da je "kralj go", aludirajući na slabu podršku Demokratskoj stranci na parlamentarnim izborima održanim u nedelju.

Komentarišući izjave političara da treba što pre raspisati vanredne izbore u Vojvodini, Pastor je kazao da posle 48 sati od završetka izbora na republičkom nivou "oni koji su osvojili ogroman broj glasova osećaju emotivnu potrebu za izgovaranjem tih rečenica".

Pročitajte još:

* Naprednjaci bi i Vojvodinu

"To je deo folklora koji se mogao očekivati, ali ono što mi mnogo teže pada jesu izjave mojih koalicionih partnera u Vojvodini, koji izgleda smatraju da je Skupština igračka i da su prevremeni izbori stvar političkog dogovora na pijaci", dodao je Pastor.

On je kazao da je radna grupa za pisanje nacrta Statuta Vojvodine svoj zadatak obavila, da je dokument gotov i da će u "narednim danima" biti održani razgovori i pripreme sednice skupštinskog odbora, pa zatim i Skupštine, na kojoj će izmenjeni Statut biti razmatran i usvajan.

Prema njegovim recicma, usvajajnje Statuta Vojvodine interes je čitave Srbije, jer će izostankom tog koraka nastati pravni problem koji nikome neće ići u prilog.

Većinu u Skupštini Vojvodine čine Demokratska stranka, Liga socijaldemokrata Vojvodine i Savez vojvođanskih Mađara.

2024 © - Vesti online