Utorak 18.03.2014.
18:02
Beta

Tužilaštvo odbacilo zahtev Mladićeve odbrane

Tužilaštvo se ne slaže sa zahtevom: Ratko Mladić
 

"Zahtev odbrane mora se u potpunosti odbaciti", rekao je tužilac Dermot Grum, navodeći da je Tužilaštvo odgovorilo na zahtev Mladićeve odbrane da nema dokaza kojima može da se potkrepi osuđujuća presuda.

Povodom zahteva branioca da se Mladić oslobodi optužbe za genocid nad Muslimanima u Srebrenici u leto 1995. godine, tužioci su između ostalog rekli da je su žrtve u Srebrenici ubijene ubrzo posle pada te enklave u istočnoj BiH i da "Mladić, kao general, snosi odgovornost za akcije jedinica i onih koji su mu bili potčinjeni".

Tužilac Grum je naveo da "korpus dokaza jasno i nedvosmisleno pokazuje sve zločine i sva krivičcna dela koji su nabrojana u optužnici, ulogu koju je Mladić imao i njegovu krivičnu odgovornost za te zločine".

Branilac je Dejan Ivetić zatražio je u ponedeljak da raspravno veće istovremeno odbaci i druge tačke i navode optužnice koja Mladića tereti za progon Muslimana i Hrvata širom BiH, koji je u sedam opština imao razmere genocida; za terorisanje stanovništva Sarajeva kampanjom artiljerijskih i snajperskih napada i za uzimanje pripadnika Unprofora za taoce, u periodu 1992-95. godine.

2024 © - Vesti online