Utorak 18.03.2014.
19:11
Srna

Piloti su bili heroji, a ne otmičari

Avion kompanije Malezija erlajnz

On odbacuje teorije o terorističkom napadu ili samoubilačkoj misiji i veruje da su se piloti i ostatak posade borili sa vatrom koja se pojavila u prtljažniku aviona, ali ih je na kraju savladao dim.

Do sada objavljeni podaci najvjerojatnije upućuju na problem sa opasnim materijalima.

Takav scenario počinje erupcijom opasnih materijala unutar prtljažnika - tvrdi Vinsent, stručnjak koji je radio na poznatom slučaju "Lokerbi".

Vinsent veruje da je požar postepeno uništio komunikacione sisteme i tvrdi da su otrovne pare i dim brzo savladali posadu, putnike i kokpit.

Vinsent pretpostavlja da je jedan od pilota uspio navući masku sa kiseonikom i vratiti "boing" na kurs prema Kuala Lumpuru.

Potraga za avionom dalje traje

Procitajte još:

* Pol dva puta prevario smrt
* Ni ''A'' od nestalog aviona, sumnja se na talibane
* Ne gubi nadu u povratak supruga

Munjevite visinske uspone i padove "boinga" on objašnjava činjenicom da posada od silnog dima nije ništa mogla da vidi sve dok se nisu stabilizovali na 11.500 metara.

Avion je letio sve dok nije ostao bez goriva, a zatim se srušio, najverojatnije u okean - smatra američki stručnjak.

Američki mediji prenose Vinsentovu ocenu da malezijski "boing" nije sabotiran.

Nema ni jedne indicije da su piloti povezani sa nestankom aviona. Pitanje oko dvojice putnika sa ukradenim pasošima vrlo je jednostavno, oni su samo želeli da ilegalnim putem zatraže status izbeglica u Nemačkoj - zaključuje Vinsent.

Misteriozni nestanak malezijskog aviona doveo je do mnogobrojnih teorija - od samoubistva pilota, otmice, terorizma i tvrdnji da je avion otet s ciljem uništavanja melezijskih "kula bliznakinja".

2024 © - Vesti online