Utorak 18.03.2014.
12:35
Beta

Karadžić: Optimizam zasnovan na pokazanim moćima!

Tomislav Karadžić i Sep Blater
 

"Srpski fudbal i domaća organizacija moraju krupnim koracima da krenu napred. Optimizam da ćemo misiju uspešno da ostvarimo baziram na moćima koje smo pokazali", naveo je Karadžić u zvaničnom programu podeljenom delegatima Skupštine FSS-a u Staroj Pazovi.

On je rekao da su dobri rezultati Saveza podizanje nivoa rada u nacionalnim selekcijama, rekonstrukcija infrastrukture i ekonomska stabilnost, ali je i ukazao da su rezultati reprezentacije Srbije bacili senku na dobru godinu za tu organizaciju.

"Sa rezultatskog aspekta, osećanja su pomešana. Neodlazak A reprezentacije na Svetsko prvenstvo u Brazilu bacio je senku na konačan utisak", dodao je predsednik FSS-a.

Karadžić je rekao da zlatna medalja omladinske reprezentacije na Evropskom prvenstvu u Litvaniji predstavlja put kojim Srbija treba da ide u budućnosti.

"S druge strane, izdvaja se zlatna medalja i šampionsko zvanje koje su osvojili omladinci. Takvo ostvarenje svakako predstavlja zamajac za vreme koje dolazi, kako u nameri da naše mlađe selekcije nastave uspešnim putem, tako i veru za boljim napredovanjem A reprezentacije", rekao je Karadžić.

Prema njegovim rečima, neki od ciljeva u predstojećem periodu su izgradnja Nacionalnog stadiona, obnova infrastrukture širom Srbije, preduslovi za takmičenje u Super ligi, jačanje uticaja u UEFA i FIFA.

"Očekujem da u godinama koje slede budemo i hrabri i odlučni u realizaciji novih strateških projekata", naveo je Karadžić.

Prvi čovek FSS-a istakao je da fudbalska Srbija "to zna i može".

2024 © - Vesti online