Utorak 18.03.2014.
11:54
mozzartsport.com

Rišairo Živković potpisao za Ajaks!

 

Posle interesovanja, postignut je dogovor, a na kraju potpisan i ugovor. Ajaks nije želeo da rizikuje da mu Barselona, Real, Mančester Siti, Liverpul ili PSŽ ispred nosa ukradu biser, tako da su brže-bolje doveli Rišaira Živkovića u Amsterdam i potpisali ugovor na tri godine. Srpski sin, o kome je MOZZART Sport svojevremeno pisao, završiće aktuelnu sezonu sa Groningenom, a onda će postati glavni Kopljanik Franka de Bura.
"Prvobitni plan je bio da ostanem duže u Groningenu i postanem vođa prvog tima. Međutim, ambiciozan sam i kada je stigla ovakva ponuda, jednostavno sam morao da reagujem. To je svakako veliki korak u mojoj karijeri“, rekao je Živković.

Groningen je dobro prošao. Dobiće 2.500.000 evra, plus deset odsto od narednog trofeja, što će mnogo značiti za budućnost kluba.

Rišairo Živković je u aktuelnoj sezoni Eredivisije debitovao za Groningen sa 16 godina i 332 dana i postao najmlađi strelac u istoriji kluba sa Evroborga. Do sada je odigrao 23 utakmice i šest puta je zatresao protivničku mrežu. Živkovićeva majka je Srpkinja, a otac sa Holandskih Antila. U FS Srbije i dalje pokušavaju da ga privole da igra za Orlove.

2024 © - Vesti online