Utorak 18.03.2014.
11:26
Srna

''Hapšenje Šarića rasplešće mnoge afere''

Puno toga će isplivati: Zlatko Nikolić
 

Nikolić smatra da će se Šarićevim svedočenjem rasplesti mnoge afere, jer će on "sigurno braniti svoju kožu na način na koji to svaki čovek radi".

"Rasplešće se mnoge afere, jer organiziovani kriminal je takav organizam da ne može da funkcioniše bez direktne veze sa strukturama vlasti", rekao je Nikolić u izjavi za Srnu.

Pročitajte još:

* Darko Šarić uhapšen, prebačen u Srbiju

* "Nema razloga da budem uhapšen"

* Vučić: Uskoro hapšenje Šarića!

On je ukazao da je dovoljno videti šta je Šarić sve kupovao i gde je sve ušao taj novac. Nikolić je podsetio da je Šarićev novac umešan u privatizacije poljoprivrednih kombinata i vlasništvo nad nekretninama u Vojvodini. Nikolić je istakao da "to znači da skoro da nema čistih ruku u Vojvodini".

Zajednička akcija državnih organa Srbije i Crne Gore u kojoj je uhapšen narko-bos Darko Šarić, okončana je rano jutros. Šarić je uhapšen dok je prelazio granicu dve države u Latinskoj Americi, a locirala ga je srpska tajna policija BIA koja ima najveće zasluge za njegovo hapšenje, javili su beogradski mediji.

U aprilu prošle godine u Specijalnom sudu u Beogradu je počelo objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od tri tone kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

U Specijalnom sudu u Beogradu za 24. mart je zakazan nastavak suđenja pripadnicima Šarićeve kriminalne grupe za šverc droge.

2024 © - Vesti online