Utorak 18.03.2014.
15:02
J. L. Petković - Vesti

Jakšić: Pobedile pare i strah!

Za Vučića, uprkos svemu: Glasanja u Kosovskoj Mitrovici
 


- Pobeda SNS-a na KiM je pokazatelj da Aleksandar Vučić ima najveće poverenje građana, iako građani nisu bili srećni zbog briselskog sporazuma. Građani su pokazali visok stepen odgovornosti i razumevanja za teške odluke koje je donosio SNS u prethodnom periodu. Birači na KiM su pokazali da svoje poverenje daju onim političarima koji im govore istinu - kazao je za "Vesti" Krstimir Pantić iz SNS-a.


Demokratska stranka Srbije, koja je na severu Kosova bila dominantna, druga je po broju glasova. Dobila je 2.846 ili 19,21 odsto.

U Šilovu se nije glasalo

U biračkom centru u Gornjem Kuscu nisu mogli da glasaju meštani Šilova. Iako su četiri biračka mesta otvorena na vreme, za biračko mesto Šilovo nisu stigli spiskovi. Član biračkog tela Radovan Stojković za lokalni RTV PULS kazao je da je o tome obavestio sve nadležne.

- Svašta se ovde dešavalo. DSS je bio na jednoj strani, a svi ostali na suprotnoj. SLS pozvao svoje da glasaju za SNS, isto kao i partija Olivera Ivanovića. Zato mislim da to nije veliki uspeh za SNS. Bilo koju domaću životinju da su stavili na listu, da ima takvu medijsku kampanju i novac, i uz maksimalno zastrašivanje ljudi, imala bi uspeh - ocenjuje Marko Jakšić.


Koalicija oko SPS-a je dobila poverenje 1.774 birača ili 11,97 odsto, SRS, NDS Boris Tadić i Dveri imaju više od pet odsto osvojenih glasova, dok su ostale partije osvojile oko jednog procenta glasova ili ispod toga.


Na biralištima južno od Ibra, SNS osvojio je više od 50 odsto glasova ukupno izašlih na biralište. Na Kosovu je glasalo 37.174 glasača ili 34,42 odsto od ukupnog broja. Prebrojavanje glasova organizovano je Raškoj i Vranju, gde su kutije odnete uz pratnju Oebsa. Pravo glasa na parlamentarnim izborima na KiM imalo je 107.958 birača.

2024 © - Vesti online