Utorak 18.03.2014.
15:26
Beta

Opozicija na Kosovu besna zbog srpskih izbora

Foto: Ilustracija
 

Šef poslaničke grupe Demokratskog saveza Kosova (DSK) Ismet Bećiri je optužio Vladu da je neodgovorna i da je narušila suverenitet Kosova dozvolivši održavanje izbora Srbije na Kosovu.

"Smatram da je održavanje srpskih izbora na teritoriji Kosova kršenje suvereniteta, a Vlada se pokazala neodgovornom i nije bila u stanju da deluje onako kako treba. Nekoliko puta su menjali stavove, i na kraju su pronašli formulu i izbore predstavili kao prikupljanje glasova. Kao da se negde van Kosova glasalo, a ovde se samo sakupljali glasovi", rekao je Bećiri.

Dozvola održvanja srpskih izbora, prema rečima poslanika Alijanse za budućnost Kosova (AZBK) Ahmeta Isufija, predstavlja kršenje Ustava tzv. Kosova.

"Prekršen je Ustav održavanjem srpskih izbora na teritoriji Kosova od strane vlasti iz Srbije. Odgovornost snosi Vlada (samoproklamovanog) Kosova jer je pred građanima izjavila da neće da dozvoli postojanje biračkih mesta", rekao je Isufi.

Šef poslaničke grupe vladajuće DPK Adem Grabovci je poručio da nije prekršen Ustav Kosova održavanjem "prikupljanja glasova", kako je nazvao glasanje na parlamentarnim izborima Srbije.

2024 © - Vesti online