Ponedeljak 17.03.2014.
18:24 >> 21:25h
Alo

Rat u najavi: Ukrajinci ne daju Krim Rusima

Ukrajinci neće da povlače vojnike kojih ima na Krimu
 

Dnevnik navodi da su vlasti iz Kijeva svoje vojnike, koji se još uvek nalaze u nekolicini vojnih baza na području Krima, pozvale da se pripreme za rat.


- Krim je bio, jeste i biće naša teritorija - citirao je dnevnik ukrajinskog ministra odbrane Igora Tenjuha, koji je to rekao u ponedeljak Ukrajinskom kriznom medijskom centru.


Na pitanje hoće li se ukrajinske snage boriti kako bi odbranile Krim, Tenjuh je odgovorio: "Oružane će snage izvršavati svoje zadatke", a kasnije je dodao i da će snage na Krimu ostati sve dok ne obave i poslednji zadatak.

Vladimir Putin

Pročitajte još:

* U inat svima Putin priznao Krim

* Krim i otvaranje Pandorine kutije

* Hrvat razbesneo Ruse zbog Krima

* Krim proglasio nezavisnost i traži pripajanje Rusiji! Mobilizacija Ukrajinaca


Nekadašnji bokserski šampion Vitalij Kličko, čija je stranka UDAR deo trenutne vladajuće koalicije u Ukrajini, objavio je da ukrajinski vojnici nemaju nameru da napuste svoje krimske baze ni posle 21. marta, što je datum do kojeg su Rusi obećali sve kasarne radi neometanog odlaska Ukrajinaca držati deblokirane. Sporazum o deblokadi potpisali su u nedelju ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajine i Rusije i do sada nije bilo njegovog kršenja.

Parlament Krima promenio ime

Vrhovni savet Autonomne Republike Krim danas je preimenovan u Državni savet Republike Krim, saopšteno je iz parlamenta te Republike. Odluka o promeni imena ovog tela donesena je na vanrednoj sednici 100-članog Državnog saveta. Ukupno je 85 poslanika podržalo odluku o preimenovanju.

2024 © - Vesti online