Ponedeljak 17.03.2014.
12:59
Beta

Radonjić: Agresivnom odbranom do dobrog rezultata!

Dejan Radonjić
 

"Pred nama je meč koji zahteva punu koncetraciju svih 40 minuta. Moraćemo da pokažemo čvrstinu kako bismo došli do povoljnog rezultata. Kao i u dosadašnjem delu sezone moramo da odigramo veoma agresivno u odbrani. Samo tako možemo da dođemo do pozitivnog rezultata koji bi nam davao šanse da u revanšu na našem terenu izborimo plasman u polufinale", rekao je Radonjić za klupski sajt.

Košarkaši Crvene zvezde sutra od 19.30 igraju u Kaunasu protiv Budiveljnika, prvu četvrtfinalnu utakmicu Evrokupa. Zbog krize u Ukrajini, utakmica će se igrati u Kaunasu, u Litvaniji.

"Budiveljnik ima veoma kvalitetan tim, sa velikim brojem iskusnih internacionalaca. Prednjače Amerikanci (Riki) Minard, (Dežuan) Samers i (Blejk) Ejhern koji je odličan šuter, a za posebnu priču je nivo igre koji pruža Darijus Lavrinovič. Iako ima 34 godine on je u odličnoj formi, bio MVP prve utakmice osmine finala", rekao je Radonjić.

Košarkaši Zvezde su u Litvaniju doputovali sinioć, a u ekipi će biti Branko Lazić, koji je propustio utakmicu sa Zadrom u subotu.

"Iz preventivnih razloga smo odlučili da Lazić ne putuje u Zadar. Nije se radilo o bilo kakvoj povredi, procenili smo da mu je potreban odmor i da predupredimo bilo kakav problem. On je sa ekipom i spreman je za duel sa Budiveljnikom", rekao je trener Zvezde.

Zvezda će tako tek treći put igrati sa nekim ukrajinskim klubom, pošto je do sada igrala protiv Azovmaša u sezoni 2008/2009 u drugoj fazi Evrokupa, uz pobedu i poraz.

2024 © - Vesti online