Ponedeljak 17.03.2014.
13:04
M. Stojiljković - Vesti

Trenerska vrteška u Srbiji: Stepi neće kod neozbiljnih Nišlija

Nišlije ne znaju šta hoće: Dragoslav Stepanović

"Romantičari" vratili Krmpotića
Smenjeni trener Radničkog, Dragoljub Bekvalac, pominjao se kao mogući novi trener OFK Beograda, ali su na Karaburmi odlučili da umesto Milana Milanovića (podneo ostavku posle poraza od Novog Pazara) vrate na klupu Zlatka Krmpotića, koji je "romantičare" već vodio ove sezone.
- Krmpotić je među tri najbolja trenera u našoj zemlji i nismo imali dilemu da ga vratimo. Verujem u njega, na kraju jesenjeg dela rastali smo se zbog njegovih obaveza vezanih za inostranstvo. Odlično poznaje ekipu, učestvovao je u njenom formiranju. Siguran sam da će igrači sjajno reagovati na njegov povratak - rekao je za "Žurnal" Zvezdan Terzić, prvi čovek "romantičara".

Dragoslav Stepanović (65), ipak, ne dolazi u Niš. Naš proslavljeni fudbalski trener, koji živi i radi u Frankfurtu, slovio je kao glavni kandidat za novog trenera Radničkog, ali je i pre nego što je došao na pregovore na Čair mogao da se uveri kako fudbalski klubovi (ne)funkcionišu u Srbiji.


Prošle nedelje, kad je smenjen Dragoljub Bekvalac, u Radničkom su poželeli da na Čair dovedu Stepanovića. Kontakt je napravio član Uprave Vidak Perović, generalni sekretar Boban Stanković je Stepiju poslao avionsku kartu za ponedeljak i kad se iskusni trener spremao za put, dan pred polazak nazvao ga je predsednik kluba Darko Bulatović.


- U nedelju se javio predsednik Radničkog iznenađen da ja dolazim u ponedeljak?! Kad sam video o čemu se radi, zahvalio sam se Nišlijama. Neka se dogovore između sebe šta žele. Stvarno je neozbiljno. Ni kao mlad trener nisam doživeo da me član uprave pozove, sekretar pošalje avionsku kartu, a da predsednik nema pojma da dolazim.


Dragoslav Stepanović je tokom karijere radio u 17 klubova i sedam zemalja, ali je samo u svojoj otadžbini doživeo ovako nešto. Na žalost, ovo verovatno nije ni prvi ni poslednji put da se neki srpski klub obrukao na ovakav ili sličan način.

Neško Milovanović nije novi trener Radničkog iz Kragujevca

Dan pošto su srpski mediji objavili da će umesto Radmila Ivančevića novi trener kragujevačkog Radničkog biti Neško Milovanović, klub je izdao saopštenje da se na nivou Upravnog odbora nije govorilo o novom treneru.
"Upravnom odboru nije prosleđen bilo kakav predlog, a ono što se pojavljuje u medijima je plod špekulacija i pojedinačnih želja", stoji između ostalog u saopštenju kluba, koje je potpisao predsednik Milenko Marjanović.

2024 © - Vesti online