Ponedeljak 17.03.2014.
20:18
Beta

Drogba: Očekujem dobrodošlicu od navijača Čelzija

Didie Drogba
 

Fudbaleri Čelzija sutra od 20.45 u Londonu igraju protiv Galatasaraja, revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona. U prvoj utakmici u Istanbulu bilo je 1:1.

Drogba je između 2004. i 2012. godine odigrao 341 utakmicu za Čelzi i postigao je 157 golova. Osvojio je tri šampionske titule, četiri FA kupa, dva Liga kupa i Ligu šampiona 2012. godine, kada je posle njegovog penala, Čelzi u finalu pobedio Bajern Minhen.

"To je klub u kome sam sve doživeo. Igrali smo na visokom nivou i to mi je omogućilo da se primaknem najboljim svetskim fudbalerima. To će biti poseban trenutak pošto ne znam kako ću reagovati i prilično sam zabrinut zbog toga", rekao je Drogba za sajt UEFA.

"Mislim da imam pravo da kažem da ću dobiti toplu dobrodošlicu na Stamford Briždu, pošto poznajem navijače Čelzija i naš odnos je poseban. Biće sjajno videti ih opet, radujem se tome", dodao je fudbaler Obale Slonovače.

Trener Čelzija Žoze Murinjo doveo je Drogbu iz Marseja i oni su od tada razvili dobar odnos.

"Murinjo mi je tada rekao da, ako želim da budem sjajan napadač kao što su Tijeri Anri i Rud van Nistelroj, dođem da igram kod njega. I pre toga sam bio dobar igrač, ali on me je načinio najboljim u Evropo", rekao je 36-godišnji napadač.

Galatasaraj u utakmicu ulazi posle nerešenog rezultata u prvenstvu sa Karabuksporom, 0:0, dok je Čelzi izgubio od Aston Vile sa 0:1.

"Ako budemo koncentrisani i ako odigramo dobro fizički, možemo da otežamo posao svakoj velikoj ekipi", rekao je Drogba.
 

2024 © - Vesti online