Ponedeljak 17.03.2014.
13:31
Beta

Rusi: Bivši radikali za ulazak Srbije u EU

Lider stranke Aleksandar Vučić
 

Televizija podseća da je partiju osnovao "bivši radikal" Tomislav Nikolić, i dodaje da se "jedno vreme partija smatrala radikalnom i ultradesničarskom, ali je u poslednje vreme rukovodstvo SNS uspelo da joj promeni imidž".

"Sada je partija na konzervativnoj i nacionalističkoj platformi, ali je za pristupanje Srbije EU", dodala je ta TV.

RIA Novosti ukazuje da je prvi put u novijoj istoriji Srbije jedna partija dobila pravo da formira vladu samostalno. SNS je konzervativna partija desnog centra, koju su osnovali bivši članovi radikalne partije. SNS je uspela da se ogradi od "nacionalističke prošlosti", podržavši ulazak Srbije u EU, dodaje agencija.

Pročitajte još:

* "Nekadašnji ultranacionalista će Srbiju da uvede u EU"

* SNS pokorila Srbe i Srbiju!

* Naprednjaci pobedili i u Beogradu

* Vučić: Nema čekanja, Vlada što pre!

Sam Vučić je unutar zemlje stekao imidž nepomirljivog borca protiv korupcije koji je ojačan hapšenjem nekoliko krupnih biznismena i bivših ministara. U Briseli su u Vučiću videli proevropski orijentisanog političara koji se odrekao prethodnih radikalno-patriotskih ubeđenja, piše RIA Novosti.

RBK navodi da je SNS "konzervativna i nacionalistička partija, ali da se zalaže za ulazak Srbije u EU".

Portal Polit.ru navodi da se očekuje da će pobednici na izborima izabrati za premijera Aleksandra Vučića, "koji je ranije bio tvrdi proruski nacionalista, ali je u poslednje vreme postao jarki pristalica evropskog izbora Srbije".

Portal ukazuje da se u današnje vereme "naprednjaci" zalazu za reforme koje mogu da dovedu zemlju do integracije sa EU.

2024 © - Vesti online