Ponedeljak 17.03.2014.
11:21
Beta

Štampa u BiH iznenađena neuspehom LDP-a

Fijasko LDP-a iznenadio "Dnevni avaz": Čedomir Jovanović
 

Dnevni avaz navodi da su Vučić i koalicija okupljena oko SNS-a koju je predvodio na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji, postigli najbolji izborni rezultat u istoriji demokratskih izbora u Srbiji, sa preko 49 posto osvojenih glasova.

List navodi da je druga po broju glasova koalicija oko SPS-a Ivice Dačića, koja je osvojila 13,9 posto glasova, a cenzus je, prema prvim preliminarnim rezultatima, prešla i Demokratska stranka Dragana Đilasa.

Kao iznenađenje na izborima koji su održani u Srbiji, list navodi podatak da cenzus nije prešla Liberalno demokratska partija Čedomira Jovanovića. Mediji prenose i izjave zvaničnika u Srbiji nakon saopštavanja prvih izbornih rezultata.

"Pred nama su teške reforme, ali Srbija ima budućnost u kojoj će njena deca živeti bolje nego danas", rekao je prenosi Oslobođenje Vučićeve reči.

Federalna televizija (FTV) navodi da će nova Vlada u Srbiji biti formirana do 1. maja i da će SNS imati najmanje 160 mandata u Skupštini Srbije, kada joj zemlji, prema Vučićevim rečima, predstoje velike reforme.

2024 © - Vesti online