Nedelja 16.03.2014.
22:20
Beta

Otac i sinovi, članovi Biračkog odbora, tukli glasača

Baka može da se slika, a nosilac liste ne
 

Na biračkom mestu u selu Badnjevac, u opštini Žitorađa, predsednik biračkog odbora V.M nasrnuo je na glasača M.S. i udario ga nekoliko puta, rečeno je u tom biračkom odboru.

Kako su preneli očevici, glasača M.S. koji je bežao, fizički su napali i sinovi V.M, takođe članovi Biračkog odbora u Badnjevcu, i pretukli ga. U znak proteska preostali članovi Biračkog odbora u Badnjevcu napustili su biračko mesto i pozvali policiju.

Zabranjeno slikanje nosiocu liste

Nosilac izborne liste pod brojem 16 na poslanickim izborima u Srbiji, "Koalicija građana svih naroda i narodnosti" Miroslav Besermenji zatražio je večeras da član biračkog odbora na izbornom mestu broj 38 u Sremskoj Mitrovici bude kažnjen, jer ga je napao tokom glasanja.

Kako se navodi u saopštenju koalicije, Besermenji je hteo da se fotografiše dok je ubacivao listić u glasačku kutiju kako bi fotografiju objavio uz izveštaj o glasanju, ali ga je u tome "grubo onemogućio čovek koji se predstavio kao predsednik biračke komisije za to biračko mesto".

"Zbog očiglednog kršenja građanskog prava na objavljivanje slike čina glasanja, najoštrije tražimo da se kazni samovolja jednog čoveka", piše u saopštenju.

Dodaje se da je Besermenji pokušao da objasni, ali ta osoba nije htela ni da ga sasluša.

2024 © - Vesti online