Nedelja 16.03.2014.
22:08
Beta

Duma: Počelo je rusko proleće, Rusi se opet okupljaju

Slavlje i u Dumi: Sevastopolj je opet naš!
 

"Mi razumemo da je za 23 godine posle obrazovanja Ukrajine kao suverene države, za građane Krima to bila istorija očekivanja. Što se tiče Rusije, mi, na žalost, moramo da konstatujemo da smo od 1991. godine samo gubili teritoriju i ljude", rekao je Nariškin.

"Konačno, prvi put posle 1945. godine mi dobijamo sunarodnike, zato je to i za nas, i za Rusiju zaista istorijski dan", dodao je predsednik Dume i ukazao da će Rusija poštovati sve pravne procedure, uključujući i promenu Ustava.

Lider Liberalno-demokratske partije Vladimir Žirinovski kazao je da će Duma maksimalno efikasno odgovoriti na zahtev Krima - "od tri dana, do tri meseca".

Lider Pravedne Rusije Sergej Mironov čestitao je "svim Krimljanima i građanima Rusije veliki istorijski događaj".

"Počelo je okupljanje ruske zemlje. Dragi Krimljani, dragi Rusi, danas je veliki dan", kazao je Mironov u specijalnoj emisiji Prvog kanala o referendumu na Krimu. Dodao je da će Moskva "veoma brzo" provesti svu proceduru pripajanja Krima.

Žirinovski je ocenio da je reč o "ruskom proleću, bez bola, bez krika, bez krvi". "Sevastopolj je sada naš grad", rekao je on.

Lider Komunističke partije Genadij Zjuganov takođe je kazao da je reč o istorijskom danu, i o pobedi nad snagama u Kijevu.

Građani Krima su na današnjem referendumu sa 95,5 odsto glasova izglasali nezavisnost Krima i njegovo pripajanje Ruskoj Federaciji.

2024 © - Vesti online