Nedelja 16.03.2014.
22:45
mozzartsport.com

Tadićev gol u 90. minutu za pobedu Tventea u derbiju!

Dušan Tadić
 

Holandija je opet pod nogama Dušana Tadića! Bez dileme najbolji igrač Eredivizije je opet pokazao svu svoju prefinjenu klasu i pokupio sve pohvale. Pokazao da je čovek - tim. Dušan Tadić = Tvente!


Tvente je bio na ivici ambisa i poraza na svom terenu od AZ Alkmara, a onda je zagrmela levica srpske “desetke”. Gosti iz Alkmara su poveli golom Berghujsa iz slobodnjaka posle katastrofalne intervencije golmana Marsmana i izgledalo je da će Tvente doživeti koban poraz. Poraz koji će klub iz Enšedea udaljiti od drugog mesta i Lige šampiona, iako im je na ruku ipao sinoćnji poraz Vitesea od PSV Ajndhovena. Međutim, kada sva oružja zakažu, onda ulogu Tventeovog spasioca po običaju preuzima Dušan Tadić. U 69. minutu, Srbin je pobeago odbrani AZ Alkmara i majstorski proigrao rezervistu Moktara kojem nije bilo teško da zatrese mrežu sa par metara.

Tvente je tokom celog meča bio bolji rival, ali vreme je isticalo i izgledalo je da neće naplatiti bolju igru. Međutim, Tadić je ono najbolje čuvao za kraj. Sudija je produžio meč za tri minuta i Tvente je krenuo u poslednji napad. Lopta je na ivici šesanesterca došla do Tadića. Bivši fudbaler Vojvodine nije imao mnogo vremena, dvojica su krenula na njega i brzo se namestio na put. Sevnula je levica i “kifla” u mrežu AZ Alkmara za veliku pobedu Tventea koja bi mogla da im donese drugo mesto i plasman u Ligu šampiona, a samim tim i milione evra. Pored onih koje će zaraditi prodajom Tadića narednog leta. Ne treba trošiti reči da su i današnji potezi nastavili da dižu cenu srpskom reprezentativcu kojeg od narednog leta očekujemo u nekoj od najjačih evropskih liga.


Na stadionu u Enshedeu je usledilo veliko slavlje, Tadić je završio u zagrljaju saigrača i stručnog štaba i još jednom pokazao da mu ove godine u Holandiji nema ravnog!

2024 © - Vesti online