Nedelja 16.03.2014.
15:27
P. Živković - Vesti

Partizan preživeo dramu na Vračaru!

Petar Škuletić

Meč će biti upamćen i po velikog gužvi nakon gola Brašanca, sukobili su se Danko Lazović i Srđa Knežević (bivši igrač crno-belih), na teren su utrčali svi igrači sa klupe, a Popović je crvene kartone pokazao Lazoviću i Kneževiću... Crno-beli su stigli do bodova, postigli su 10 golova u poslednja tri meča, ali pristup igri mora da budu mnogo bolji ukoliko puleni Marka Nikolića žele da odbrane šampionsku titulu.


Crno-beli su od starta krenuli žestoko, a tok utakmice je u dobroj meri odredio 11. minutu. Srđa Knežević je igrao rukom ispred šesnaesterca domaćih, a Drinčić je iz slobodnog udarca poslao pravu "bombu" koja je završila u gornjem uglu Danilovićevog gola. Istina, lopta je na putu do mreže pogodila nekog od fudbalera Rada, što je prevarilo čuvara mreže "građevinara". Od tog trenutka crno-beli su igrali strpljivo prepustivšći inicijativu rivalu, koji je jedinu šansu imao u 29. minutu kad je Injac šutirao glavom, ali je Lukač odbranio. U finišu prvog dela gosti su duplirali prednost. Odličnu akciju Drinčića i Škuletića, efektnim udarcem sa ivice šesnaesterca završio je Andrija Živković - 0:2.


Do sredine drugog dela utakmice ništa nije nagoveštavalo zanimljivu završnicu. Rad nije uspevao da organizuje ozbiljniju akciju, a Partizan kao da se zadovoljio stečenom prednošću. I, onda u 72. minutu neshvatljiva greška Lukača i Vulićevića, koji su dozvolili Ožegoviću da pogodi mrežu crno-belih. Samo četiri minuta kasnije Raspopović je poslao loptu iza leđa neopreznog Trajkovića, Injac koristi poklon - 2:2. Partizan je imao sreću da već u sledećem napadu vrate rezultatsku prednost. Danilović je nekoliko puta intervenisao, odbranio je i udarac Predraga Luke, ali je odbijenu loptu Brašanac smestio u mrežu - 2:3. Posle guve na terenu strasti su se smirile, da bi u poslednjoj sekundi publika pozdravila i potez meča - gol Petra Škuletića za evro-špice. Napadač Partizana se sjajno zagradio, pomerio loptu na levu nogu i pogodio gornji desni ugao.

Rad - Partizan 2:4 (0:2)
Strelci: Drinčić u 11, A. Živković u 45, Brašanac u 80. i Škuletić u 90. za Partizan, a Ožegović u 72. i Injac u 77. minutu za Rad. Stadion Obilića na Vračaru. Gledalaca: 3.000. Sudija: Marko Popović (Beograd).
RAD: Danilović, Rodić, Knežević, Kolunija, Lazevski, Raspopović (od 64. Stanojević), Gnjatić, Srećković, Radivojević, Babić (od 68. Ožegović), Injac.
PARTIZAN: Lukač, Vulićević, Volkov (od 90. Stanković), Obradović, Trajković, Drinčić, Brašanac, A. Živković (od 73. Luka), Malbašić (od 60. Ilić), Lazović, Škuletić.

 

2024 © - Vesti online