Nedelja 16.03.2014.
20:22
mozzartsport.com

Direktor Anderlehta: Nećemo odmah suditi Milivojeviću, u Srbiji je bio lider tima!

Luka Milivojević

Kriza u Anderlehtu je već danima tema broj jedan u belgijskoj sportskoj javnosti. Slabe partije aktuelnog šampiona su izazvale žestoke kritike tamošnjih medija i navijača, a na njihovoj meti su često bili srpski internacionalci Luka Milivojevića i Aleksandar Mitrović. S tim što Mitrović na kritike odgovara golovima, dok je Milivojević izgubio mesto u timu i uglavnom gleda mečeve sa klupe.


Belgijanci smatraju da je 2,7 miliona evra plaćenih za Milivojevića bio čist promašaj, a nedavno je objavljena infromacija da skauti slavnog kluba iz Brisela nisu dali prelaznu ocenu i zeleno svetlo za angažman srpskog veziste, ali i da se sportski sektor uprave oglušio o tu procenu i ipak kupio Milivojevića.


Sada je u odbranu Milivojevića ustao direktor Herman Van Holsbek, koji je navodno bio najzaslužniji za transfer. Na kritike belgijskih medija da će Anderleht doživeti sudbinu Mančester Junajteda ili Milana koji su u velikoj krizi ove sezone, Van Holsbek je odgovorio:
"Da smatram da može da nam se dogodi to što se desilo Mančester Junajtedu i Milanu, ne bih više ni bio na ovoj funkciji. Za 11 godina koliko sam u klubu, ovo je tek drugi put da smo pali na treću poziciju na tabeli u finišu sezone. Standard i Briž su favoriti za titulu, ali i mi smo u konkurenciji. Što se Milivojevića tiče, on još ima prostora za napredak. Zato ne želimo da mu sudimo do sledeće sezone. U svom timu u Srbiji je bio lider ekipe, ali nije mu lako da se sa srpskog fudbala privikne na belgijski. Potrebno mu je vremena da se adaptira. Zato smo u januaru i želeli da dovedemo Defura jer nam je potreban lider na sredini terena“, rekao je Van Holsbek.

2024 © - Vesti online