Nedelja 16.03.2014.
18:52
Beta

Fetel: Imamo problema sa mašinom!

Sebastijan Fetel

Fetel je u subotu bio 13. u kvalifikacijama, ali problemi koji su tokom testiranja pratili novi Red Bul V6 turbo hibrid četvorostrukog uzastopnog šampiona nastavili su se i na stazi. Nemački vozač kazao je da je od početka trke u Melburnu imao
problema s nedostatkom snage motora.

"Pokušali smo da se oporavimo koliko smo mogli. U jednom trenutku sam pomislio da su se stvari blago poboljšale, ali smo onda shvatili da imamo veći problem s mašinom. Iz nekog razloga smo ostali bez dva cilidnra. Kada motor ne proizvodi dovoljno snage, onda ceo sistem ne može da funkcioniuše kako treba, a onda se gubi još više snage", rekao je Fetel.

Njegov novi timski drug Danijel Rikiardo imao je znatno uspešniju trku, pošto je bio drugi, iza Nika Rozberga. On je tako postao prvi Australijanac koji se popeo na podijum u Velikoj nagradi Australije. Fetel je prošle sezone pobedio u poslednjih devet trka, ali je u predsezonskom testiranju imao mnogo problema, a prva trka mu je bila potpuno razočarenje. To ga, međutim, ne obeshrabruje u nameri da peti uzastopni put osvoji titulu.

"Sigurno je da smo danas naučili baš mnogo o automobilu. Naučili smo da je auto brz, sad samo treba da uskladimo sve. Nema uopšte sumnje da ćemo popraviti taj problem, ali je pitanje koliko brzo", rekao je Fetel.

2024 © - Vesti online