Nedelja 16.03.2014.
18:20
mozzartsport.com

Sjajan debi Džermejna Defoa za Toronto!

Džermejn Defo
 

Po mnogim najavama, Englezima se crno piše na SP u Brazilu jer Gordi albion odavno nije imao slabiji sastav uoči nekog velikog takmičenja. Posebne muke Roju Hodžsonu predstavlja izbor napadača, jer u Premijer ligi mahom dominiraju inostrani golgeteri poput Suareza, Remija, Negreda, Lukakua, Aguera ili Žirua. S izuzetkom Vejna Runija i donekle Danijela Staridža, Hodžson nema nijednog napadača vrhunske klase.

Teo Volkot je povređen, a u pozive u minulim mečevima su dobijali Dani Velbek, Džej Rodrigez, Endi Kerol, Riki Lambert i Džermejn Defo. Upravo je Defo sinoć privukao pažnju ostrvske javnosti sjajnim debijem u redovima MLS ligaša Toronta. Iskusni Englez koji je najskuplje pojačanje u istoriji MLS lige je u prvom meču za kanadski klub postigao dva gola i doneo im pobedu od 2:1 u Sijetlu protiv Saundersa koji su jedan od najozbiljnijih kandidata za titulu. Defou je bilo dovoljno samo 24 minuta na terenu da dva puta zatrese mrežu Sijetla i trasira Torontu put ka pobedi.


Ostrvski mediji hvale učinak najboljeg džokera u istoriji Premijer lige (dao 22 gola ulazeći sa klupe u prvenstvenim mečevima) i savetuju Roju Hodžsonu da ne otpisuje Defoa uprkos činjenici da igra u slabijem takmičenju od Premijer lige. Inače, za Toronto su sinoć igrali i brazilski golman Žulio Cezar koji je kod Skolarija nezamenjiv u prvoj postavi Brazila iako igra u MLS ligi, kao i američki vezista Majkl Bredli, dok je za Sijetl igrao Obafemi Martins.


Kad smo već kod MLS lige, da spomenemo i da je Tjeri Anri bio strelac jedinog gola za Njujork Red Bulse u remiju na domaćem terenu (1:1) protiv Kolorada. Zanimljiv je način na koji je legendarni Francuz proslavio pogodak...

2024 © - Vesti online