Nedelja 16.03.2014.
13:19
blic.rs

Bombaš iz Banjaluke: Ubio sam vozača jer me izbacio iz autobusa!

Željko Stevanović
 

Napadač, koga je policija uhapsila nakon 37 sati potrage, u policiji se nije pokajao što je u četvrtak bacio bombu Topiću u krilo u punom gradskom autobusu na liniji dva. Prilikom hapšenja nije pružao otpor, niti je kod sebe imao naoružanje.

"Vozač me je uvredio kada me je pre nekoliko godina izbacio iz autobusa. To nisam mogao da mu oprostim. Morao sam da bacim bombu u autobus pun putnika jer Topića nikako nisam mogao da pronađem samog. To je bio jedini način – rekao je policiji osumnjičeni, prenosi “Blic”.

Načelnik CJB Banjaluka Mladen Marić naveo je da će tokom istrage Stevanović biti podvrgnut psihijatrijskim veštačenjima. Osumnjičeni se posle zločina krio na prostoru između naselja Lazarevo i Trapist. Nije bio u objektima, već se krio na otvorenim mestima, a policija veruje da nije imao pomagače. Stevanović je uhapšen u istoj odeći u kojoj je počinio ubistvo.

Ubijeni Boro Topić (53) u subotu je sahranjen na banjalučkom Novom groblju uz prisustvo rodbine, kolega iz “Autoprevoza” i velikog broja prijatelja i sugrađana. Ostavio je za sobom suprugu Cvijetu, sina Bojana i ćerku.

2024 © - Vesti online