Nedelja 16.03.2014.
10:02
Beta

Novi Pazar: Jedno biračko mesto nije otvoreno

Foto: Ilustracija

"Na teritoriji opštine Novi Pazar na biračkom mestu 27 u Osnovnoj školi 'Mur', birački odbor je odbio da otvori mesto, jer im je nedostajalo nekoliko glasačkih listića. Taj birački odbor je odlučio da koordinatoru i radnom telu RIK-a za Novi Pazar preda ceo izborni materijal, a mi ćemo taj odbor razrešiti, poništiti glasanje na tom mestu i ponoviti sa drugim članovima biračkog odbora", kazao je Đurđević na konferenciji za novinare.

Članica radnog tela RIK-a za Novi Pazar Zora Mijaljević rekla je za Betu da sa članovima komisije iz Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka (BDZS), koalicionog partnera Liberalno demokratske partije, nije postignut dogovor da ulože prigovor o spornom broju listića, pa je odlučeno da se to biračko mesto zatvori.

BDZS, koju podržava Islamska zajednica u Srbiji i muftija Muamer Zukorlić, tvrdi da na četiri biračka mesta u Novom Pazaru nedostaje oko 50 glasačkih listića i da njihovi članovi biračkih odbora "neće dozvoliti" izbornu krađu.

U Novom Pazaru pravo glasa na vanrednim parlamentarnim izborima ima 82.017 građana, koji će glasati na 93 biračka mesta.

OVDE možete da pročitate iz minuta u minut kako protiču izbori u Srbiji.

2024 © - Vesti online