Nedelja 16.03.2014.
02:23
Vesti

Đoković: Znam kako da pobedim Federera

Odbranio se Iznerovih servisa: Novak Đoković


Nije bilo lako, ali je zasluženo. Novak Đoković je posle velike borbe pobedio Amerikanca Džona Iznera sa 7:5, 6:7 (2:7), 6:1 i plasirao se u finale Mastersa u Indijan Velsu.

Izner je pre dve godine pobedio Đokovića u polufinalu Indijan Velsa, ali ovog puta srpski teniser nije dozvolio iznenađenje.

Ključno u borbi protiv Iznera je kako se nosite protiv njegovih ubitačnih servisa. Amerikanac je pošteno namučio Đokovića, koji je u desetom gemu prvog seta spasio tri set lopte. U nastavku je Nole došao do svoje igre, uspeo da brejkne Iznera i dobije prvi set.

U drugom setu Đoković je dva puta servirao za meč, ali je oba puta Izner vratio brejk i na kraju ubedljivo dobio taj brejk što je izazvalo oduševljenje na tribinama.

U odlučujućem trećem setu sve je bilo na strani Đokovića, Izner je polako počeo da pada i fizički i psihički, pa je srpski teniser taj set dobio sa više nego ubedljvih 6:1.

- Mislim da sam danas dobro riternirao, stvorio sam mnogo prilika na njegov servis. Dva puta sam imao šansu da završim meč u drugom setu, ali sam odigrao dva loša gema, a on je zatim bio fantastičan u taj brejku. Kada igrate taj brejk sa Džonom Iznerom, ko god da ste, niste favorit. Trudio sam se da ostanem mentalno jak posle gubitka drugog seta. Treći sam odigrao odlično - rekao je Novak posle pobede.


Đoković će danas u finalu (oko 22) igrati protiv Rodžera Federera. Novak će se boriti za prvu titulu u 2014. godini, treću u Indijan Velsu, ukupno 42. u karijeri.

Takođe, srpski teniser ima priliku da se revanšira Federeru za poraz pre dve nedelje u polufinalu Dubaija.

- Federer je igrao sjajno u Dubaiju, polufinale je bilo teško i neizvesno. Kad god igramo jedan protiv drugoga, izazov je veliki za obojicu i svega nekoliko poena može da odluči pobednika. Takav duel očekujem i ovog puta. Nadam se da ću odigrati na visokom nivou, jer jedino tako imam šansu da ga pobedim.

U dosadašnjem toku karijere Đoković i Federer sastajali su se 32 puta, a odnos pobeda je 17:15 za Švajcarca.


Plasman u finale Indijen Velsa doneo je Novaku 240 ATP poena, a ukoliko pobedi Federera, biće nagrađen sa dodatnih 400 poena.

2024 © - Vesti online