Ponedeljak 17.03.2014.
05:55
AAP

Ne gubi nadu u povratak supruga

Očajni članovi porodica putnika čekaju novosti o svojim bližnjima
 

U avionu koji je iz Kuala Lumpura leteo za Peking i nestao iznad, verovatno, Južnog kineskog mora, među 239 putnika bio je i njen suprug, 39-godišnji inženjer mašinstva iz Perta, koji je putovao u Mongoliju. Tamo je trebalo da radi u rudniku i ovo mu je bila prva smena u poslu koji je podrazumevao da određeno vreme radi, pa se vrati kući na odmor, do nove smene.


Danica kaže da je od "Malezija erlajnsa" dobijala jednu poruku dnevno u kojoj je stajalo da proširuju traganje, ali da novosti nemaju.


 

Pročitajte još:

* Telefoni putnika nestalog aviona i dalje zvone!
* Avion sa 239 ljudi nestao u Vijetnamu, nigde olupine ni tela
* HIT: "Baloteli" oteo avion!

* Malezija: Neko je namerno skrenuo avion s putanje

- Prvi šok je prošao i sada se pitam kako je to bilo moguće. Možeš, uz pomoć aplikacije, naći svoj telefon zaboravljen na zadnjem sedištu taksija, ali kako možeš da izgubiš avion. Jesu li nam oni, u stvari, sve kazali? Počinjem da budem ogorčena zbog čitavog postupka - rekla je ona za Foks FM.


Gospođa Viks dodaje da se održava tako što je okružena prijateljima i brigom za svoje dvoje male dece - trogodišnjeg Linkolna i desetomesečnog Džeka.


- Očajavam, ali, u isto vreme, imam mali tračak nade i ne odustajem od njega. Ne mogu da se izgubim nadu da se može vratiti.


Pol Viks je rođen na Novom Zelandu i u Zapadnu Australiju preselio se sa svojom familijom 2011. posle razornih zemljotresa u Krajstčerču.


Danica Viks ističe da je majka njenog muža planirala put na Novi Zeland dan nakon njegovog leta i da je bila nervozna.


- Pol je pokušavao da je umiri i govorio joj da je "20 sekundi poletanja i prizemljenja jedino vreme kada je nesreća moguća". Majci je objasnio da, kad se avion podigne na dovoljnu visinu, ona može da se zavali na sedištu i odmara "zato što je malo verovatno da bi avion tek tako pao iz vazduha" - priča Danica Viks.

2024 © - Vesti online