Subota 15.03.2014.
11:25
Nezavisne novine

Violinom zarađuje za školovanje

I kada kiša pada Natalija uveseljava sugrađane
 

"Završila sam Srednju muzičku školu i sada se spremam za Muzičku akademiju, koju želim da završim u Banjaluci, te na ovaj način želim da sakupim novac kako bih mogla da završim ono što najviše volim", rekla je Natalija.


Ona dodaje da, osim Muzičke akademije, ima želju da upiše i neki drugi fakultet, na primer novinarstvo ili pravo. Ističe da od devete godine svira i u muzičkoj školi, ali i na ulici, ali, kako kaže, ljubav prema violini rodila se još u četvrtoj godini.


"Jednom prilikom videla sam jednu devojku kako svira i to mi se jako svidelo i od tad sam govorila da i ja želim da budem poput nje. Roditelji su me upisali u muzičku školu i, eto, od tada stalno sviram", priča nam Natalija.
 

Kako kaže, iz Sombora je došla s momkom koji studira u Banjaluci, pa je odlučila da svira na banjalučkim ulicama i za pet mjeseci, koliko je ovdje, za nove sugrađane ima samo reči hvale.


"Sviđa mi se kako ljudi reaguju, fini su, pristupačni i srdačni, stanu i slušaju dok sviram violinu, dobijam lepe komentare, ali u futroli od violine nađe se i nešto novca, nekad više, nekad manje, ali sve u svemu može da se zaradi", kaže ona.


Ističe da voli da svira za ljude i jednostavno uživa u tome, zbog čega joj sviranje na ulici ne pada teško, pa se može videti i po kišnom vremenu.


"Osim Banjaluke, svirala sam i po Srbiji, Sloveniji, Hrvatkoj, Crnoj Gori, Italiji, Austriji i Nemačkoj", dodaje Natalija.

2024 © - Vesti online