Subota 15.03.2014.
08:15
Beta

BG: Otvorena i katolička kapela u kasarni

Prostor za vojnike - katolike
 

- Uvek je veliki događaj ako naš prolazan život poželimo da usidrimo u neprolaznost nečega kao što je Bog. Zbog toga je ovaj dan tako velik. Čekali smo ga dugo, jer danas u njemu cveta budućnost zasnovana na međusobnom razumevanju i porukama mira. Zbog toga zahvaljujem svima koji su doprineli da budemo njegovi svedoci", rekao je beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, a saopštilo Ministarstvo odbrane Srbije.

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, ministar odbrane Nebojša Rodić i načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković
 

Prisustvovali su ministar odbrane Nebojša Rodić, državni sekretar Zoran Đorđević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, članovi kolegijuma generalštaba, direktor Kancelarije za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama Bratislav Petković i predstavnici Vojske Srbije.

Načelnik Uprave za ljudske resurse u generalštabu Slađan Đorđević rekao je da je otvaranje kapele jedna od stepenica u primeni Sporazuma o vršenju verske službe između Ministarstva odbrane i Rimokatoličke crkve u Srbiji.

Samo dan ranije, muslimani dobili mesto za molitvu u kasarni

Otvaranjem drugog bogoslužbenog prostora u Bačkoj Topoli sporazum će u potpunosti biti primenjen, navelo je ministarstvo.

Hočevar i predstavnici vojske razmenili su zahvalnice i plakete.

2024 © - Vesti online