Subota 15.03.2014.
14:16
V. Tasić - Vesti

Odzvonilo Grandovom monopolu

Vreme saradnje: Saša Popović i Željko Mitrović
 

Mnogima je vest o Pinkovom festivalu pokvarila muzičke planove, ali o tome javno neće ni da zucnu! Jer, u vremenima kada se treba odlučiti kom se jatu prikloniti, najpametnije je sačekati (po mišljenju pevača) da se vidi ko bez koga ne može, Pink bez Granda, ili Grand bez Pinka. A onda stati uz moćnijeg.


Neki pevači su vest o Pinkovom muzičkom poduhvatu dočekali s oduševljenjem. Posebno oni malobrojni, čije karijere ne zavise od dve moćne kuće.
 

Ljut na Sašu: Acko Nezirović

- Hvala bogu! Konačno ću moći i ja da se pojavim na nekom festivalu. Saša Popović mi je dva puta obećao da ću pevati na Grand festivalu i oba puta me je prešao.

Nedavno sam mu u lice rekao: "Sale, ti si jedini čovek koji me je dva puta slagao! Ma njega baš briga za sve, sem za ovu decu koja mu donose pare. Nemam ništa protiv dece, ali treba i mi ostali da živimo! Mislim da je konačno odzvonilo Grandovom monopolu! - kaže Acko Nezirović koji ovih dana traga za odgovarajućom pesmom.


Pevači Siti rekordsa kažu da će se sa zadovoljstvom pojaviti na predstojećoj muzičkoj manifestaciji.
- Siti rekords je moja matična kuća, isto tako doživljavam i Pink. A ako me pozovu u Grand, videćemo - kaže Romana Panić.
 

Nastupa sa sltkim grehom: Maja Nikolić

Maja Nikolić kaže da uveliko sprema pesmu za Pinkov festival i da ga ni slučajno neće propustiti.
- Spremam pesmu sa momcima iz Slatkog greha! Jesam ekskluzivac Siti rekordsa, ali sam redovno gostovala u Grandovim emisijama. Išla bih i na Grandov festival, ako ga bude bilo. Osim ako Siti ne izda neko zvanično saopštenje da ekskluzivci ne mogu nikako u kombinaciju sa drugom diskografskom kućom - kaže Maja.


Kada je čuo za ovu manifestaciju, i Renato Henc je počeo da sprema pesmu koju će predstaviti.
- Vrlo rado ću učestvovati. Gašenjem mnogih festivala, Grand je sve preuzeo. Ali, vreme Granda polako prolazi i njegova vladavina jenjava. Mislim da je ovo mnogo bolja varijanta za Pink, ali i za nas pevače jer se konačno pojavljuje nešto novo, što se suprotstavlja monopolu Granda - misli Henc.
 

Dobra pesma uvek nađe put

Za zdravu konkurenciju: Slavko Stefanović Slavkoni

Mnogi kompozitori podržavaju novi festival.
- Dobra pesma uvek nađe put i niko ne može da je blokira ili zabrani. Ako mi neko bude tražio pesmu, naravno da ću mu je dati. Ja nemam problem ni sa kim, ni sa Grandom, ni sa Pinkom. Uvek sam za zdravu konkurenciju - kaže Slavko Stefanović Slavkoni.


A, Miša Mijatović kaže da voli da se takmiči.
- Volim festivale. Odlično sarađujem sa svima i ne razmišljam o odnosima Saše Popovića i Željka Mitrovića jer oni ne treba da imaju nikakve veze sa muzikom - smatra Mijatović.

Kako mnogi na estradi predviđaju, niko od Grandovih pevača neće moći ni da priviri na Pinkov festival. Posebno ne mlade zvezde Granda, koje je ta kuća promovisala i čije karijere vodi.
 

Nikad na takmičenju: Mia Borisavljević

- Ne znam ni sam, mada moram da priznam da sam pomišljao na mogućnost da se prijavim za Pinkov festival, jer imam dve divne pesme koje bih snimio. Ali, svakako bih o tome prvo porazgovarao sa Sašom Popovićem - kaže Nemanja Stevanović, koji je iz Granda izbačen, pa vraćen.


Najviše je uzdržanih, koji o ovoj temi ne bi da kažu svoje mišljenje.
- Zatekli ste me. Nisam razmišljala o tome i ne znam šta bih rekla - zaključuje Mina Kostić.


Njena koleginica Mia Borisavljević nikada do sada nije učestvovala ni na jednom festivalu.


- Prvo bih da vidim kako će izgledati i Pinkov i Grandov festival, a da procenim gde ću. Inače, mislim da nam nedostaje festivala i da su oni odlična prilika da se promoviše pesma. Pobednici se ionako brzo zaboravljaju - kaže neodlučna Mia.

2024 © - Vesti online