Petak 14.03.2014.
20:31
Beta

Nikolić: Srbiji mnogo znači prijateljstvo sa Emiratima

Delegacija UAE u poseti Srbiji
 

Kako je saopštila Pres služba Predsednika Srbije, Nikolić je izrazio zadovoljstvo odlukom dve vlade o otvaranju diplomatsko konzularnog predstavništva. "Mi smo stabilizovali Srbiju i doprineli političkoj stabilnosti u celom regionu", istakao je Nikolić i dodao da je ekonomski jaka Srbija "garant jakog i stabilnog Balkana".

Srbija sklopila tri sporazuma sa UAE

Šefovi diplomatija Srbije i
Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Ivan Mrkić i šeik Abdulah bin Zajid el Nahjan potpisali su danas u Beograd tri  međudržavna sporazuma.

To su sporazumi o važdušnom saobraćaju, o osnivanju mešovitog komiteta za međudržavnu saradnju i o ukidanju viza za imaoce
diplomatskih i službenih pasoša.

Po rečima Nikolića, deca u Srbiji "više ne moraju da se plaše rata, ali još mogu da se plaše siromaštva", te je zadatak vlasti u Srbiji da taj strah otkloni. Komparativne prednosti za investitore iz UAE su, kako je kazao, geografski položaj Srbije, odlična radna snaga i perspektiva prijema u Evropsku uniju.

Kako je saopšteno, šeik Abdulah bin Zajed el Nahjan je čestitao Nikoliću i rukovodstvu Srbije zbog veoma brze i efikasne stabilizacije regiona i doprinosa pomirenje među zemljama koje su ranije ratovale.

On je izrazio očekivanje da će Evropska unija što pre priključiti Srbiju i ocenio da je bi to bila garancija mira, prosperiteta i stabilnosti celog regiona. "Postoje brojne mogućnosti za dugoročnu saradnju u oblasti poljoprivrede, industrije, avijacije, ali i infrastrukture i turizma", istakao je ministar spoljnih poslova UAE.

2024 © - Vesti online